Muzica populara, dansuri traditionale, studenti spanioli recitand in limba romana, dansuri flamenco, gastronomie romaneasca, vedete din Romania, film documentar despre frumusetile tarii noastre, expozitie de fotografie, tombola cu premii. Toate acestea au fost ingredientele evenimentului cultural care a animat localitatea Elche in data de 2 aprilie.

Activitatea, care a adus impreuna in jur de 300 de romani si spanioli, a fost rodul muncii a trei asociatii romanesti din zona: Origini Latine din Elche, Arova din Calpe (presedinti Florina si Marius Mohanu) si Aripi din Alicante. Printre surprizele de care au avut parte spectatorii s-a numarat o tombola cu 3 premii, constand in doua cosuri cu produse alimentare tipic romanesti, pe care le-au castigat doua femei spaniole, si o cina romantica la restaurantul Dracula din Calpe, premiu castigat de o romanca.

Am beneficiat de sprijinul primariei din Elche, care ne-a pus la dispozitie sala, scena din piata, echipamentul muzical si de sunet, animatie si jocuri pentru copii. Primarul Alejandro Soler, consiliera departamentului de Bunastare Sociala -Vicenta Perez si cea de la departamentul de Dezvoltare -Delia Alarcon au fost prezenti la activitatea noastra„, precizeaza Mihaela Bobocescu, presedintele asociatiei din Elche.

Spectacolul a fost animat de cantareata si prezentatoarea postului de televiziune ProTV International Julia Jianu. Grupul de dans folcloric „Craii Muntilor” din Calpe a incantat publicul cu agerimea dansurilor romanesti, dar si cu frumusetea costumelor populare. Un grup de studenti spanioli de la Universitatea din Alicante, coordonati de profesoara Catalina Iliescu Gheorghiu, presedintele asociatiei Aripi, au recitat in limba romana, poezii de Marin Sorescu. Tot din Alicante a venit si grupul de dans flamenco „Estudio Magdalena Rueda„. Mihaela Bobocescu, presedintele asociatiei Origini Latine a prezentat filmul documentar „Descopera Romania„, iar Carmen Botoaga, o femeie de afaceri din localitatea San Juan Alicante, a realizat o expozitie de fotografie cu tema „Profile sociale„. Din cadrul intalnirii interculturale de la Elche nu putea lipsi gastronomia romaneasca, astfel incat participantii s-au putut delecta cu aperitive romanesti pregatite de restaurantul Dracula.