Incepand cu data de 19 aprilie, orice pacient al Spitalului Universitar din Guadalajara poate accesa prin internet toate informatiile referitoare la consultatiile medicale pe care le-a avut in cadrul institutiei medicale amintite. Aceasta posibilitate a fost oferita pacientilor de catre administratia regionala, in dorinta de a incuraja sporirea autonomiei personale in ceea ce priveste gestionarea propriei stari de sanatate.

Astfel, odata ce un pacient se prezinta la medic in cadrul spitalului din Guadalajara, el poate avea acces in orice moment la datele urmatoarelor programari la specialist, cu indicarea orelor si situarea exacta a cabinetelor unde urmeaza a fi examinat. In cazul in care unul din beneficiarii sistemului public de sanatate din Castilla la Mancha si-a modificat datele de contact (schimbarea numarului de telefon), el poate solicita tot prin internet actualizarea acestor date sau utilizarea unei noi modalitati de contactare (spre exemplu, avizare prin e-mail). Totodata, in cazul in care pacientul este supus la realizarea unor probe de specialitate suplimentare, acesta poate acesa direct de la el de acasa rapoartele de specialitate ale medicilor, precum si rezultatele analizelor efectuate in institutia medicala.

Si istoria medicala a unui bolnav poate fi vizualizata prin intermediul paginii web www.hugu.sescam.jccm.es. Singura cerinta este aceea de a a avea un carnet de identitate electronic si de a accepta conditiile de utilizare a site-ului, pentru protejarea datelor cu caracter personal si pentru utilizarea in siguranta a acestui modern mijloc de comunicare.