#Spania – Ministerul Egalității condamnă două noi crime din cauza violenței de gen în provinciile Córdoba și Santa Cruz de Tenerife. Primul caz implică o femeie de 31 de ani care ar fi fost ucisă de partenerul ei pe 8 august, în provincia Córdoba. Victima avea trei fiice minore și au existat plângeri anterioare de violență de gen împotriva presupusului agresor.

Cel de-al doilea caz este despre o femeie de 91 de ani care ar fi fost ucisă de soțul ei pe 8 august, în provincia Santa Cruz de Tenerife. Victima nu avea fii sau fiice minore și nu au existat plângeri anterioare de violență de gen împotriva presupusului agresor.

Odată cu confirmările acestor cazuri, numărul femeilor ucise prin violență de gen în Spania crește la 35 în 2023 și la 1.219 din 2003, când au început să fie colectate date. De asemenea, numărul minorilor orfani din cauza violenței de gen în Spania crește la 39 în 2023 și la 416 din 2013.

Ministrul Egalității, Irene Montero, și delegatul guvernului împotriva violenței de gen, Victoria Rosell, doresc să își exprime încă o dată condamnarea și respingerea absolută a acestor crime sexiste și să transmită tot sprijinul lor rudelor și prietenilor victimelor. Atât ministrul, cât și delegatul fac apel la toate eforturile instituțiilor, administrațiilor și societății în ansamblu pentru a ajunge la timp și a evita mai multe decese.

Ministerul Egalității, prin Delegația Guvernului împotriva Violenței de Gen, reamintește că la telefon 016, întrebări online prin email 016-online@igualdad.gob.es, canalul WhatsApp la numărul 600 000 016 și chatul online, accesibil de pe site-ul violenciagenero.igualdad.gob.es, continuă să funcționeze normal 24 de ore pe zi, în fiecare zi a săptămânii. La 016 puteți solicita consiliere privind resursele disponibile și drepturile victimelor violenței de gen, precum și consiliere juridică între orele 8:00 și 22:00 în fiecare zi a săptămânii, cu atenție în 53 de limbi și un serviciu adaptat posibilelor situații de handicap.

Pe de altă parte, amintiți-vă și că într-o situație de urgență puteți suna la 112 sau la numerele de urgență ale Poliției Naționale (091) și Gărzii Civile (062). În cazul în care nu se poate efectua un apel și într-o situație periculoasă, puteți folosi aplicația ALERTCOPS, din care se va trimite un semnal de alertă poliției cu geolocalizare. Aceste mijloace de asistență pot fi activate de către victimă și, de asemenea, de orice persoană care cunoaște sau suspectează un caz de violență de gen. Este o datorie a întregii societăţi.

poster de campanie „ne dorim în viață”

Etichete: Egalitatea violența de gen Sursa: Guvernul Spaniei – Egalitatea condamnă două noi crime din cauza violenței de gen în Córdoba și Santa Cruz de Tenerife