#Madrid –

Comunitatea Madrid va coordona în această vară dispozitivele de securitate și de urgență ale municipalităților pentru prevenirea incendiilor forestiere în timpul sărbătorilor lor patronale. Acest serviciu, care este oferit primăriilor care au programate spectacole de artificii, este format din pompieri, agenți silvici, ofițeri de Protecție Civilă și Poliție Locală, coordonați de Direcția Generală de Securitate, Protecție Civilă și Instruire a Agenției de Securitate și Situații de Urgență (ASEM112). ).

Ministrul Mediului, Agriculturii și Internelor, Carlos Novillo, a vizitat astăzi dispozitivul desfășurat în Pelayos de la Presa, unul dintre orașele considerate Zona de Înalt Risc (ZAR) pentru răspândirea incendiilor, care își celebrează festivitățile locale de la 14. până pe 16 august. Pentru Novillo, „coordonarea tuturor resurselor disponibile este foarte importantă pentru a consolida securitatea în numeroasele sărbători care au loc în regiune”. În acest scop, ASEM112 a semnat un total de 48 de acorduri de colaborare cu primăriile din Madrid.

Executivul regional a acordat 69 de autorizații pentru lansarea artificiilor în 2023, fără să fi fost necesară respingerea vreunei cereri. Verificarea respectării măsurilor de prevenire se realizează de către tehnicienii ASEM112 care, în cazul constatării oricărei nereguli, anunță municipalitatea solicitantă pentru corectarea acesteia.

Consistoriile trebuie să solicite cu cel puțin 15 zile înainte permisiunea de a organiza artificii și prezența serviciului de pompieri preventiv. O autorizație specifică este necesară atunci când lansarea se face în zonele clasificate ca pădure sau la mai puțin de 400 de metri de aceste zone. Când cantitatea de praf de pușcă de ars depășește 50 de kilograme, consiliul de organizare trebuie să solicite și permisiunea Delegației Guvernului, chiar dacă locul ales pentru spectacol nu este pe teren forestier.

În cadrul sărbătorilor private, organizatorii -fie persoane fizice sau juridice- sunt cei care trebuie să-și stabilească propriile sisteme de securitate, pe lângă faptul că dețin avizele necesare lansării artificiilor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid coordonează dispozitivele de securitate și de urgență în cadrul festivităților patronale ale municipalităților