#Madrid –

Comunitatea Madrid a organizat pentru această vară peste 2.300 de ore de ateliere recreative în 30 de centre pentru bătrâni ale Agenției de Asistență Socială din Madrid (AMAS), dedicate îngrijirii cognitive, fizice și emoționale a rezidenților săi. Programul din acest an a fost consolidat cu 30 de excursii, care au loc către destinații precum Complexul La Cabaña, din La Adrada (Ávila), sau Parcul Tematic Puy Du Fou (Toledo), precum și 20 de vizite culturale în regiune pentru cunoașteți locuri precum grădinile Campo del Moro, Quinta de Vista Alegre, Palatul Cibeles sau Muzeul Casa de la Moneda.

La acestea se adaugă 31 de spectacole de magie și muzicale distribuite în diferite centre, 2 expoziții fotografice sunt deschise în timpul verii, a III-a Expoziție de fotografie a Centrului pentru seniori Alcalá de Henares și Expoziția de fotografie a 50-a aniversare a Centrului de seniori Puente din Toledo. , precum și sălile dotate pentru ateliere de bobină și marqueterie, biliard și jocuri de masă, care închid sezonul estival cu Turneele de Domino, Tute și Mus la Centrul de Seniori Usera, și predarea Trofeelor ​​Biliard la Centrul pentru Persoane Vârstnice din Puente de Toledo. Cateva intalniri care vor avea loc in urmatoarea luna septembrie.

În plus, cu ocazia festivalului Virgen de la Paloma, au fost pregătite și diverse activități de agrement pentru cele ale Agenției de Asistență Socială din Madrid (AMAS). În săptămâna 15 august – ziua în care se sărbătorește această comemorare – vor avea loc spectacole de dans, festivaluri de emulare, ateliere ocupaționale, proiecții de zarzuele și diverse activități legate de acest eveniment cu totul special pentru utilizatori.

Această sărbătoare este inclusă în programul activităților anuale ca o petrecere proeminentă, alături de alte date speciale precum Crăciunul, Târgul de Aprilie, Ziua Cărții sau San Isidro, printre altele. Obiectivul este de a căuta integrarea și participarea rezidenților, familiilor și profesioniștilor, evitând singurătatea nedorită.

Tot în aceste luni de vară, Centrele pentru Seniori AMAS oferă o gamă largă de activități care vizează promovarea unui plan de îmbătrânire activă adaptat nevoilor și cerințelor acestor persoane.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid organizează în această vară ateliere cu peste 2.300 de ore de îngrijire cognitivă și fizică în centrele sale pentru vârstnici