#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a transmis astăzi un „mesaj de liniște” companiilor din SUA și le-a garantat „securitate juridică” pentru investițiile lor în regiune „întotdeauna” și „în ciuda încercărilor anumitor minorități. pentru deteriorarea vieții politice spaniole și pentru influențarea viitorului guvernului central.”

În timpul unui mic dejun informativ la New York pe care l-a susținut la sediul Camerei de Comerț Spania-SUA în fața unui grup mare de investitori și oameni de afaceri, Díaz Ayuso a explicat că Spania „este o țară puternic descentralizată” și, prin urmare, autonoma comunitățile au „o voce foarte importantă și sunt o contrapondere, mai ales atunci când politicile Guvernului sunt neregulate”.

După ce a detaliat modelul economic „de succes” al Madridului, bazat pe libertate și impozitare scăzută, Díaz Ayuso a dat asigurări că în Spania „există coeziune socială așa cum se vede în puține locuri din lume, deși unele minorități încearcă acum să ne ducă pe drum”. cale, spre cea a resentimentelor, de a rupe cu Tranziția, care a unit societatea spaniolă una lângă alta.”

În acest sens, a afirmat că Comunitatea va apăra mereu spiritul acestui proces pe care s-a desfășurat țara noastră, trecând de la o dictatură la un stat de drept fără vid de putere, fără nesiguranță juridică și în pace”. Acest lucru se datorează, a adăugat el, și „judecătorilor magnifici și instituțiilor robuste” pe care spaniolii le-au ales acum 45 de ani.

Sprijin de la Invest In Madrid

Președintele a indicat că guvernul regional are sprijinul Oficiului Invest in Madrid, „care urmărește să centralizeze și să promoveze atragerea de investiții și talent în regiune prin sprijinirea companiilor și generarea de proiecte”. Cu noua sa strategie, lucrează la câteva măsuri cheie, precum evoluția portofoliului de servicii pentru investitori sau promovarea industriei înalt tehnologice.

În plus, este în curs de pregătire o nouă broșură de vânzare destinată investitorilor străini care va include principalele active ale Madridului, precum securitatea, infrastructura sau conectivitatea tehnologică, precum și oportunități, precum terenuri, ajutoare, stimulente, clustere etc.

Statele Unite sunt principalul investitor în Comunitatea Madrid, cu un volum de peste 20 de miliarde de euro din 2019 până în prezent. Aceasta înseamnă că 2 din fiecare 3 euro (67%) investiți de Statele Unite în Spania vin în regiune. În plus, în această țară există peste 600 de companii spaniole. Exporturile totalizează 9,2 miliarde de euro, 13% din exporturile spaniole; în timp ce importurile depășesc 41,2 miliarde de euro, 42% din total din Spania către Statele Unite.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso garantează securitatea juridică în SUA pentru investițiile la Madrid, în ciuda „încercărilor anumitor minorități de a deteriora viața politică spaniolă”