Ieri, duminică, 27 în martie, a fost sărbătorită Ziua Mondială a Teatrului, iar Alcalá de Henares a sărbătorit-o cu stil. Vineri și sâmbătă, actrița Blanca Portillo a dat dovadă de talent jucând în spectacolul „Silencio”, de Juan Mayorga, și a umplut cele două sesiuni de la Teatro Salón Cervantes.

Apogeul weekendului teatral în Alcalá l-a pus ieri pentru sărbătorirea celui de-al IV-lea Spectacol de teatru scurt Alcalá, care coincide cu comemorarea Zilei Mondiale a Teatrului. Un public numeros a optat pentru a se bucura de lucrările unor companii locale neprofesionale, dar acestea și-au etalat pe scenă marea lor calitate tehnică și artistică.

Consilierul pentru Cultură, María Aranguren, însoțită de asistentul de teatru Leonor Jurado, a citit manifestul Zilei Mondiale a Teatrului.

Publicul s-a putut bucura apoi de spectacolul a cincisprezece companii locale: Maru-Jasp, Mudanzas López, Teatrul La Locandiera, Teatrul Malaya, Evologie, Dueluri și Losses, La Cubería, Teatrul Farflay, Tío Venancio, Diágoras Producciones, GeneraciónArtes, La Posada de Tin, Circul Vaudeville, Teatrul Independent Alcalaíno și Balade de carne și argint.

Sursa: Alcalá celebrează Ziua Mondială a Teatrul cu a IV-a Mostra de Teatru Scurt la care participă 15 companii locale