#Madrid –

Comunitatea Madrid înregistrează electronic mai mult de jumătate din procedurile sale administrative. Concret, 53,5% sunt prezentate prin Sediul său Electronic, care în această lună iunie a primit peste un milion de vizite, cu peste trei milioane de pagini vizualizări.

Ministrul Digitalizării, Miguel López-Valverde, a subliniat că aceste date „demonstrează că ne îndreptăm către o relație mai digitalizată cu Administrația, așa că trebuie să continuăm să aprofundăm atât formarea și educația digitală, cât și modernizarea serviciilor publice”. .

Datele de la organismul public Madrid Digital reflectă că în primele șase luni ale anului Administrația a admis 3,3 milioane de formulare prin diferite canale; Dintre aceștia, peste 1,8 milioane au fost depuse prin internet, cu 28% mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului precedent, în timp ce madrilenii au primit 711.508 notificări prin același mijloc.

În plus, între 2020 și 2022, înregistrările digitale au crescut cu 35%, trecând de la 2.070.356 la 2.795.589. În același timp, numărul notificărilor către utilizatori de la Sediul Electronic a crescut cu 52%, de la 762.388 la 1.164.533.

La fel, cel site-ul web al Comunității Madrid În luna iunie, a înregistrat peste 12,6 milioane de vizite, cu 38,8 milioane de vizualizări de pagini. Cele mai vizitate portaluri au fost ecranul de start, cu peste șapte milioane de sesiuni și 15,6 milioane de pagini, și Sediul Electronic, în timp ce cele mai consultate proceduri au fost bursele. În ceea ce privește metodele de semnătură virtuală alese, 66% o fac prin certificat digital și 27% cu Cl@ve Pin.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid primește mai mult de jumătate din procedurile sale administrative pe cale electronică