#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi că în 2024 va intra în vigoare o nouă deducere a impozitului pe venitul personal pentru oricine nu a locuit în Spania în ultimii cinci ani și dorește să investească și să se mute în regiune. . , devenind un nou contribuabil. În acest caz, 20% din investiția totală realizată în active financiare poate fi dedusă din cota de impozit regional, atâta timp cât aceasta se menține pentru următorii șase ani.

Despre acest lucru a anunțat Díaz Ayuso la New York în cadrul micul dejun informativ pe care l-a găzduit astăzi organizat de Camera de Comerț Spania-Us și Invest in Madrid sub titlul Madrid, lider în atragerea investițiilor străine. Acolo a detaliat modelul economic al Comunităţii bazat pe impozitare scăzută „care nu pedepseşte companiile” şi o Administraţie „prietenoasă şi eficientă, cu cât mai puţină birocraţie”.

După cum a subliniat președintele, investiția va fi atât pentru active financiare, cât și pentru active imobiliare. „Ca să rămână și să trăiască printre noi este ceea ce ne dorim, ca noi familii să vină la Madrid să se stabilească aici și să vină cu copiii lor pentru a continua să contribuie la această Spanie”, a explicat el. Cu această nouă măsură nu se stabilește nicio limită maximă sau minimă, adică acest stimulent va fi aplicabil de la primul euro investit.

Singura limită anuală va fi cota impozitului pe venitul persoanelor fizice la care se aplică deducerea de 20%, adică dacă este suficientă pentru a compensa întreaga deducere, se poate face în primul an. Dacă nu este, va fi distribuit în următoarele cinci.

În acest fel, un rezident în Madrid sau un străin care se întoarce care investește 1 milion de euro poate deduce 20% din total (200.000 de euro) dacă cota de impozit pe venitul personal pentru acel an este egală sau mai mare. În caz contrar, ceea ce nu poate fi aplicat în acel an va fi repartizat în următorii cinci ani.

Aceasta este o măsură fiscală menită să faciliteze sosirea de capital străin și de noi contribuabili și, de asemenea, să favorizeze companiile care sunt deja situate în Comunitatea Madrid și care caută fonduri pentru a-și extinde afacerile.

În următoarele săptămâni, Executivul de la Madrid va începe procedura de realizare a acestuia, cum ar fi publicarea proiectului de lege în ședință publică înainte de a-l putea înainta Consiliului de Guvern. Odată ce acesta va fi aprobat, acesta va fi transmis Adunării pentru procesare parlamentară și aprobare finală.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso anunță că în 2024 va intra în vigoare deducerea impozitului pe venitul personal pentru investitorii care se stabilesc în regiune