Direcția Generală Trafic (DGT) pune O specifică campania este in desfasurare pe drumurile cele mai frecventate de automobilisti pentru a controla respectarea celor mai importante reglementari care afecteaza conducerea motocicletelor.

Cu Când vine vremea bună, călătoriți în acest tip de vehicule crește, mai ales în weekend când acestea devin o activitate recreativă în sine.

Din acest motiv este important să transmitem un mesaj de prudență și respect față de reguli din moment ce, până în acest an, au murit 49 motocicliști în weekend pe șosea .

Această campanie are așadar ca obiectiv încercarea de a reduce numărul de accidente mortale ale acestui tip de vehicule în weekend, pentru care agenții Grupului de Trafic d iar Garda Civilă va intensifica supravegherea și va verifica dacă reglementările sunt respectate.

Ca în fiecare an, această campanie specifică motocicletelor se va desfășura din nou din saptamana 3-4 septembrie.

Weekend + drumuri conventionale + automobilisti= suma periculoasaEste un fapt că suma șoferilor pe drumurile convenționale și în weekend este o operațiune care presupune un grad ridicat de pericol și cifrele o dovedesc.

Cu datele înregistrate până la 4 mai, dintre 361 persoanele ucise în trafic accidente, 71 au fost motocicliști (%)). Dintre aceștia, 71% au murit pe drumurile convenționale (22 motocicliști).

Aceste procente au crescut în cursul lunii aprilie odată cu venirea vremii bune și creșterea ieșirilor cu motocicleta în weekend. Pe parcursul acestei luni, dintre cei 99 care au murit, cei 22% erau motocicliști (24 persoane) și, dintre aceștia, aproape 92% au murit în accidente de circulație care au avut loc pe drumurile convenționale (20 motocicliști). În plus, dintre motocicliștii uciși în weekendurile din aprilie, 100% au avut loc pe drumuri convenționale (16 motocicliști).

Alertă pentru comportamentul celorlalți utilizatori În plus, Direcția Generală Trafic face și un apel special la Acordați atenție comportamentul celorlalți utilizatori ai drumului întrucât, uneori, aceștia sunt cauza unor accidente de circulație în care sunt implicați șoferii.

În acest link pot descărca videoclipuri cu infracțiuni și accidente surprinse de mass-media DGT, în unele dintre ele puteți vedea acest tip de comportament.

Sursa: Guvernul Spaniei – 060522DGT lanseaza o noua campanie de supraveghere a motocicletelor in weekend230721