Direcția Generală Trafic, în încercarea de a-și uni forțele și de a colabora cu alte administrații pentru îmbunătățirea siguranței rutiere în mediul urban zona si reduce rata accidentelor pe acest tip de drum, continua sa lucreze pentru ca administratiile locale sa fie integrate in PSAN, aplicatia informatica pentru procedura de sanctionare care permite transmiterea electronica catre DGT a ITV-ului si reclamatiilor de asigurare obligatorie impuse drumurilor intravilane. și a căror prelucrare corespunde respectivului Organism.

Această colaborare între administrații permite, pe de o parte, simplificarea muncii polițiștilor locali care sunt cei care să formuleze reclamațiile și, pe de altă parte, să încorporeze avantajele agilității, securității și calității derivate din sistemul DGT însuși în procesarea acestora.

În prezent, majoritatea a municipiilor, politia locala raporteaza folosind un buletin pe hartie pe care apoi il trimit Sefului Agenția Provincială de Trafic pentru prelucrarea ei corespunzătoare. Totuși, acele Primărie care au aderat deja la PSAN pot trimite reclamații direct la DGT prin terminalele lor mobile, ceea ce accelerează foarte mult procesul administrativ și întărește principiul sancțiunilor exemplare

Pentru a realiza toate acestea, DGT colaborează cu toate municipalitățile interesate să adere la PSAN și le ajută în implementarea și dezvoltarea atât a buletinului de reclamații, cât și a sistemului de realizare a acestei integrări.

Această colaborare se bazează pe Legea 40/2015, din 1 octombrie, a Regimului juridic al sectorului public, al cărui titlu III abordează relațiile interadministrative după anumite principii și detalii. datoria de colaborare, cu respectarea exercitării legitime a atribuțiilor pe care le au diferitele administrații.Administrații locale care se adaugă. De cand Integrarea în PSAN presupune o optimizare a resurselor pentru administrațiile locale datorită economisirii de timp și resurse pe care o presupune, sunt numeroase consilii orășenești care sunt în proces de aderare la această aplicație sau care au făcut-o deja.

Primul care a făcut acest lucru, acum aproape opt ani, a fost Consiliul Provincial din Cádiz, cu 12 municipii printre care se numără Algeciras, Jerez de la Frontera sau La Línea de la Concepción, printre altele. Acordul, semnat în septembrie 2014, a permis polițiștilor locali din diferite municipalități din provincia Cádiz să înceapă să trimite electronic mai mult de 140.0 dosare de sancționare pe care le-au gestionat în medie pe an și a căror prelucrare a corespuns DGT, ceea ce a însemnat economii enorme nu doar de timp, ci și de resurse.

Recent, s-a alăturat și municipiul Arévalo (Ávila), a doua populație ca număr de locuitori a provinciei Avila și care, cu un personal de 00 polițiști locali și un buget foarte strâns, a finalizat integrarea în această aplicație cu tot ceea ce presupune acest lucru.Pe lângă aceste două exemple, alte municipalități precum Jaén și Ponferrada și altele precum Consiliul Municipal din Madrid sunt în proces de facand asa. // Sursa: Guvernul Spaniei – DGT colaborează cu alte administrații în procesarea electronică a reclamațiilor