De asemenea, în cursul zilei de miercuri, începutul oficial al campaniei de vară împotriva incendiilor, a susținut și echipe umane și medii aeriene pentru Comunitățile din Aragón, Extremadura, în două incendii în Valderrobres și, respectiv, Hervás. Membrii Brigăzii de întărire a incendiilor forestiere (BRIF) din Pinofranqueado (Cáceres) s-au alăturat lucrărilor de stingere a acestuia din urmă pe tot parcursul dimineții.

În ceea ce privește incendiul declarat în Riofrío de Aliste, a început din cauza unui fulger ieri după-amiază și este activ la această oră, potrivit informațiilor furnizate de Comunitatea Autonomă. MITECO a dislocat trupe pentru a continua colaborarea la stingerea incendiului. Printre acestea, o aeronavă amfibie Canadair cu o capacitate de 5.500 litri și o brigadă de lucru preventiv (BLP), de la baza Tabuyo del Monte (León). MITECO este în strânsă legătură cu autoritățile castilio-leoneze pentru a răspunde dacă incendiul necesită o mai mare contribuție de mijloace.

Pe de altă parte, membrii BRIF din Daroca (Zaragoza) s-a deplasat ieri în municipiul Yesa (Navarra) pentru a colabora la stingerea incendiului declarat în localitate. Membrii brigadei, care au ajuns la enclava transportati cu elicopterul in doua elicoptere cu o capacitate de 1.32 fiecare, sunt însoțiți de o aeronavă amfibie Canadair cu un 5.500 capacitate, care le oferă sprijin în stingerea flăcărilor din cer. Potrivit datelor furnizate de Comunitate, incendiul se poate complica din cauza prezenței mănăstirii Leire în vecinătate și a existenței vegetației abundente în zonă.

De asemenea, MITECO a desfășurat, de asemenea, două avioane amfibii de mare capacitate (5.95 litri) pentru sprijină autoritățile catalane în stingerea incendiului declarat în municipiul Baldomar, aparținând orașului Artesa de Segre.

Intervențiile trupelor MITECO au avut a fost dezvoltat chiar la începutul campaniei de vară, în mijlocul unui val de căldură care a crescut probabilitatea incendiilor. Temperaturile ridicate necesită precauții extreme.

Decalog de bază pentru prevenirea incendiilor forestiere95% din incendiile forestiere se datorează acțiunii umane, deci noi trebuie să ne punem toată atenția pentru a le evita. Protejarea solului este sarcina tuturor. Acesta este un scurt decalog cu recomandări:

Nu aruncați țigări sau chibrituri pe sol.Nu aprindeți focuri în munți în perioade de risc. Dacă urmează să ardeți, solicitați autorizația corespunzătoare. În plus, luați măsuri de precauție extreme în executarea acestuia. În perioadele de risc, nu utilizați utilaje agricole sau forestiere care ar putea genera incendii.Respectează restricțiile de acces în zonele forestiere în perioade de risc.Atenție extremă dacă folosiți focul în activități agricole. Dacă vedeți un incendiu, anunțați imediat 112 sau la numărul de telefon de urgență al comunității autonome corespunzătoare.Siguranța este cel mai important factor: nu încercați niciodată să stingeți un incendiu singur.În momente de risc, nu folosiți unelte care pot genera scântei.Nu aruncați gunoiul în afara containerelor autorizate. Foc Brigăzile de întărire Silvicultură (BRIF). // Sursa: Guvernul Spaniei – MITECO sprijină sarcinile de stingere a incendiilor forestiere în Riofrío de Aliste (Zamora), Yesa (Navarra) și Artesa de Segre (Lleida)