Suma alocată pentru Fondul de lichiditate regională (FLA) este setat la 3.0 milioane de euro, în timp ce ceilalți 342, 6 milioane corespund compartimentului Facilității financiare.

Executivul, prin Comisia Delegată a Guvernul pentru Economic (CDGAE), a fost de acord să atribuie Comunităţilor Autonome pentru al doilea trimestru al lunii 2022 un total de 3.85,6 milioane de euro în sarcina Fondului de Finanțare a Comunităților Autonome.

Concret , 3.0 sunt alocate 15 milioane de euro către Fondul Regional de Lichiditate (FLA) și 555, restul de 6 milioane către compartimentul Facilid Anunț financiar (FF).

Suma totală de 3.157, 6 milioane de euro vor fi repartizați între Comunitățile Autonome aderate la Fondul de finanțare astfel:

Andaluzia a solicitat aderarea la compartimentul Facilității financiare (FF) la 2018 și și-a comunicat intenția de a combina această finanțare cu cea venită de pe piețele financiare, cerere care a fost acceptată de Ministerul Finanțelor. Prin urmare, Andaluzia a prezentat o actualizare a Planului său multianual de îndatorare (PPE) pentru perioada 2018-662, privind respectarea acordul CDGAE din 5 iulie, 2018, care permite combinarea finanțărilor percepute de la Fondul de finanțare cu strângerea de resurse prin intermediul pieței în 2022.

Comunitățile atașate compartimentului Fondului de lichiditate regională (FLA) sunt Aragón, Baleares, Cantabria, Castilla-La Mancha, Cataluña, Extremadura, Murcia, La Rioja și Comunidad Valenciana.

În acest acord, așa cum sa întâmplat în trimestrul precedent, o alocarea pentru Comunitățile Autonome Asturias, Insulele Canare, Castilla și León, Galicia, Madrid, Navarra și Țara Bascilor nu este inclusă, având în vedere că acestea nu au solicitat finanțare debitată de compartimentele FLA și FF ale Fondului de finanțare de 2022.

Până acum, Fondul de finanțare a distribuit 34.662,07 milioane de euro către Comunitățile Autonome, după cum se detaliază în tabel:

Nevoile estimate pentru 2022
În acest fel, nevoile inițiale estimate ale Fondului de finanțare pentru Comunitățile Autonome, inclusiv compartimentul REACT-Fond de lichiditate UE -care în ianuarie a distribuit 1.662,00 milioane pentru întregul an 2024-, suma la 34.34,2 milioane de euro pentru întreg acest an.

Aprobarea acestui acord reafirmă angajamentul Guvernului față de Comunitățile Autonome și consolidează rolul Fondului de Finanțare a Comunităților Autonome, care asigură lichidități teritoriilor la un cost foarte mic.

Mai multe informații Rapoarte privind mecanismele de finanțare ale Administrațiilor Teritoriale Vizualizarea datelor mecanismelor extraordinare de finanțare 210321 Sursa: Guvernul Spaniei – Fondul de finanțare a Comunităților Autonome pentru al doilea trimestru al lunii 555 se ridică la 3 .555,6 milioane