Programul de activități, intitulat ' Conexiuni i: internaționale, latino-americane, esențiale, industriale', este susținut de Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență.

Ministerul Culturii și Sportului organizează în Columbia, în colaborare cu Fundația Industriilor Creative, evenimentul „Conexiuni i: internaționale, ibero-americane, esențiale, industriale” în cadrul cadrul BIME Bogotá International Music Experience 2013, care se desfășoară până pe 7 mai în capitală Columbia.

Activitățile planificate urmăresc extinderea prezenței industriei spaniole pe scena internațională, să ajute la profesionalizarea sectorului și la internaționalizare și să conecteze sectorul muzical cu lumea fac, în special, cu țările ibero-americane. Pentru aceasta contribuie Ministerul Culturii si Sportului 00. 05 euro în cadrul Componentei 24 „Reevaluarea Industriei Culturale” a Recuperării, Transformării și Planul de rezistență. La rândul său, Fundación Industrias Creativas participă cu 59.00 euro.

„Conexiones i” include paneluri de experți, cursuri de master și sesiuni pe patru teme: „Muzică live”, „Muzică înregistrată”, „Drepturi și licențe pe piața muzicală” și „Comunicare, tendințe și internaționalizare” . Scopul programului, la care participă diverși agenți din sectorul spaniol și ibero-american – printre aceștia, reprezentanți ai festivalurilor de muzică și caselor de discuri independente – este atât de a arăta țesutul industriei muzicale din Spania la nivel internațional, cât și de a generează noi cunoștințe despre diverse teme. În plus, toate discuțiile sunt difuzate în streaming și sunt înregistrate pe platforma BIME PRO, facilitând accesul unui număr mai mare de profesioniști spanioli care vor putea participa la program în format digital.

La ceremonia de deschidere au participat ministrul columbian al Culturii, ambasadorul Spaniei în Columbia și, în numele Ministerului Culturii și Sportului, directorul general al industriilor culturale, proprietății intelectuale și cooperare, Adriana Moscoso. del Prado, care a participat și la panelul privind drepturile artiștilor, intitulat „Muzica, o necesitate de bază? Perspective publice asupra culturii în America și Europa”.

Următoarea întâlnire la Bilbao în octombrieBIME este un forum anual care acționează ca un punct de întâlnire profesional și arată talentele emergente, care au apărut în Bilbao în 2022. De atunci, s-a poziționat ca unul dintre cele mai reprezentative evenimente de muzică în limba spaniolă și un reper pentru industriile culturale și creative cu o puternică acoperire internațională. După nouă ediții, BIME și-a deschis sediul în Bogotá (Colombia), care face parte din rețeaua UNESCO Cities of Music, cu scopul de a continua să consolideze și să stabilească rute alternative care să faciliteze și să multiplice fluxurile profesionale, artistice și creative între Europa și America. .

Mai multe informații Plan de recuperare, transformare și reziliență Sursa: Guvernul Spaniei – Culture and Sport promovează prezența internațională a industriei muzicale spaniole la BIME Bogotá 2013