#Spania – Spania, care a participat anterior la procesele de majorare de capital ale instituției, își reafirmă angajamentul față de una dintre principalele bănci de dezvoltare din America Latină și Caraibe, consolidând capacitatea financiară de a lucra împreună în favoarea creșterii durabile și echitabile și în dezvoltarea proiectelor. în regiunea.

Consiliul de Miniștri a autorizat participarea Spaniei la majorarea de capital a instituției în iulie anul trecut. În martie 2022, Consiliul de Administrație al CAF a aprobat prin consens a zecea consolidare de capital a instituției, cea mai mare din istoria sa, cu o majorare de capital în valoare totală de 7.000 de milioane de dolari.

Semnarea acordului pentru subscrierea de acțiuni la majorarea de capital a CAF-banca de dezvoltare din America Latină și Caraibe de către Spania a avut loc în marja întâlnirii informale a Ecofin, care are loc vineri și sâmbătă la Santiago de Compostela și în cadrul primei întâlniri din istoria miniștrilor Economiei și Finanțelor și guvernatorilor băncilor naționale ale Uniunii Europene cu omologii lor din America Latină și Caraibe.

Angajamentul față de CAF: creștere durabilă în America Latină și CaraibeAnul trecut, Spania a sărbătorit 20 de ani de la încorporarea sa în instituție și își reafirmă încă o dată prin semnarea acordului angajamentul față de CAF-Banca de Dezvoltare a Americii Latine pentru a promova creșterea durabilă în regiune din punct de vedere financiar și de mediu. Și sociale.

„Vom continua să lucrăm împreună cu frații noștri de cealaltă parte a Atlanticului pentru internaționalizarea companiilor spaniole, pentru a canaliza noi resurse financiare către regiune și pentru a spori cooperarea în diferite domenii de dezvoltare din America Latină, cum ar fi tranziția energetică. , sustenabilitatea, digitalizarea și lupta împotriva schimbărilor climatice”, a subliniat prim-vicepreședintele interimar, Nadia Calviño.

CAF-Banca de Dezvoltare a Americii Latine este o instituție financiară multilaterală fondată în 1968, care are în prezent 20 de țări acționate și 13 bănci private în regiune. Spania este membră a CAF de la 1 ianuarie 2003 și, împreună cu Portugalia, sunt singurele țări non-regionale care aparțin instituției.

Acord ICO-CAF semnat pentru Linia Internațională de CanalAcordului semnat între Regatul Spaniei și CAF se adaugă acordului de finanțare semnat ieri, miercuri, între președintele Institutului de Credit Oficial (ICO), José Carlos García de Quevedo, și președintele executiv al CAF, Sergio Díaz-Granados. , în valoare de 300 de milioane de dolari (280 de milioane de euro) pentru a promova dezvoltarea durabilă și digitală a Americii Latine și Caraibe.

Aceasta este a cincea operațiune pe care ambele entități au încheiat-o în cadrul ICO International Channel Line și va permite promovarea activității de afaceri și a proiectelor de interes spaniol care promovează dezvoltarea durabilă și digitală în regiune, susținând în același timp internaționalizarea companiilor. .

Întâlniri cu reprezentanți ai domeniului financiar Prim-vicepreședintele interimar a participat joi la forumul financiar Eurofi și la ședința Consiliului de Administrație al CAF, organul de conducere al băncii de dezvoltare.

S-a încheiat și evenimentul „Dialoguri cu sectorul bancar”, organizat de asociațiile AEB, CECA și UNACC cu sprijinul Abanca în calitate de gazdă, în colaborare cu Președinția spaniolă a Consiliului Uniunii Europene, în care, printre altele subiecte, a abordat importanța dezvoltării finanțelor durabile.

În această seară vor avea loc primele evenimente de bun venit pentru delegațiile oficiale în oraș, înainte de întâlnirile de pe agenda oficială a președinției spaniole a UE.

Întâlnire informală EcofinMâine, vineri, 15 septembrie, vor începe oficial reuniunile și reuniunile legate de Consiliul informal pentru afaceri economice și financiare (Ecofin), în cadrul Președinției spaniole a Consiliului UE.

Vicepreședintele interimar va inaugura evenimentul „Dialogul la nivel înalt pe Amazon: O oportunitate de colaborare”, organizat de Banca Inter-Americană de Dezvoltare (BID), va participa la reuniunea Eurogrup și la prânzul social al miniștrilor, ca precum și la cina de gală.

În prima dintre sesiunile de lucru Ecofin planificate între miniștrii UE și omologii acestora din Comunitatea Statelor Latino-Americane și Caraibe (CELAC), miniștrii vor aborda agenda de investiții Global Gateaway convenită în iulie pentru a discuta o agendă de investiții care să consolideze cooperarea dintre doi și să profite de oportunitățile de creștere durabilă și favorabilă incluziunii.

Într-o a doua sesiune și continuând summitul liderilor desfășurat în weekendul trecut la New Delhi, miniștrii vor aborda nevoia de a consolida rețeaua globală de siguranță financiară. Această poziție va servi drept bază în timpul reuniunilor anuale ale FMI și ale Băncii Mondiale care vor avea loc în octombrie la Marrakech.

În cele din urmă, sâmbătă, 16 septembrie, miniștrii UE și guvernatorii băncilor centrale vor discuta despre interacțiunea dintre politica fiscală și politica monetară în situația economică actuală și modul în care ambele pot aborda prioritățile și provocările prezente și viitoare. A doua sesiune se va concentra pe autonomia strategică, securitatea economică și bunurile publice europene.

Prim-vicepreședintele și ministrul interimar al Afacerilor Economice și Transformării Digitale, Nadia Calviño, și președintele executiv al Băncii de Dezvoltare CAF din America Latină și Caraibe, Sergio Díaz-Granados, se salută reciproc

Sursa: Guvernul Spaniei – Spania își oficializează contribuția la majorarea de capital a băncii de dezvoltare CAF din America Latină și Caraibe