Ministrul Sănătății, Josep Maria Argimon, și fostul primar al lui Aran, Maria Vergés, au semnat în această dimineață acordul dintre Departamentul Sănătății și Consiliul General din Aran pentru coordonarea sistemului de sănătate publică din Aran, teritoriu care a fost transferat competențe de sănătate. Documentul stabilește cadrul de colaborare între CatSalut și Serviciul Aranez de Asistență și Sănătate (SABS), adaptat scenariului de reglementare actual, înlocuind acordul de 2006, care a fost pierdut. în octombrie 2020. unde, dincolo de asta, și toate alianțele strategice care se mențin, de la centrele spitalicești, până la Serviciul de Urgență Medicală cu care vom semna acum pentru câteva săptămâni, trecând pe lângă Hospital del Mar, Spitalul de Vall d’Hebron sau alte instituții proprii ale Generalitati, care vor continua să existe și să crească ”. În acest sens, el a reiterat că „promovăm Agenția Integrată de Social și Sănătate pentru că nevoile de sănătate ale unei persoane nu încep și se termină într-o zi și a doua zi încep nevoile sociale, ci un continuum.”

Peth sunt de partea, Vergés a fost mulțumit de reînnoirea acestui acord și a explicat că care este documentul și „” vom mătura cadrul legal al transferului de competență în timp ce Aran își poate gestiona sănătatea într-un mod autonom , evident în mâinile Departamentului de Sănătate prin Regiunea Sanitară San Pyrenees și Aran ”. Dincolo de asta, el a spus că „ar trebui să cumpărăm un palmares în alte probleme precum munca în departamentul de sănătate mintală sau în sănătatea publică, care sunt și ele în competențele noastre.”

Eth 7 aprilie din 2001, a fost Generalitati Cataloniei si Consiliul General din Aran a oficializat un prim acord de colaborare la elaborarea acestui decret 354 / 2001, de de deseme, que regule era transfer de competes dera Generalitat de Catalunya ath Conselh Generau d’Aran In the field of sănătate, scopul a fost de a facilita aplicarea acestuia și de a stabili un mecanism de relație practic, flexibil și stabil pentru a-și coordona acțiunile.

Sursa: Ministrul Sănătății și fostul președinte al lui Aran au prezidat semnarea unui nou acord de colaborare între Sănătate și Consiliul General al Aran în domeniul sănătății