Politistii spanioli au intervenit aseara in forta in urma unui jaf petrecut intr-un magazin de bijuterii din Alicante. Trei persoane imbracate complet in negru, cu fetele acoperite si inarmate cu pusti si cu un pistol-mitraliera au descins intr-un magazin din Avenida Alfonso X El Sabio si au amenintat personalul ca sa le predea toate bijuteriile.

Datorita faptului ca seiful nu s-a deschis imediat, atacatorii nu au putut sa fure mai multe bijuterii. Intre timp mai multe patrule de la Brigada Politiei Nationale au primit alerta si s-au pus in miscare spre locul atacului. Prima masina de Politie ajunsa la fata locului a fost primita cu focuri de arma de catre cei 3 membri ai bandei de jefuitori. In schimbul de focuri, unul dintre hoti a fost impuscat mortal, un altul a fost arestat si al treilea a reusit sa fuga, dupa ce a sechestrat o masina cu tot cu proprietarii inauntru.

Schimbul de focuri s-a petrecut pe strada, sub privirile surprinse ale trecatorilor. O femeie a fost ranita grav de un glonte care a ricosat si i-a intrat in spate, iar alti doi oameni au suferit rani usoare.

Politia a recuperat toate bijuteriile furate si a confiscat cele doua masini cu care venisera atacatorii. In cele din urma acestia au fost identificati ca fiind cetateni francezi, cu varste intre 24 si 61 de ani, potrivit Elmundo.es. Al treilea membru al grupului a fost arestat dupa ce politistii au aflat unde se ascundea si dupa ce au organizat un dispozitiv special. In urma perchezitiilor, politistii spanioli au descoperit ca atacatorii erau foarte bine dotati, cu pusti si un pistol mitraliera, cu veste antiglont, grenade de mana, cagule si manusi.