Comunitatea Madrid va include toți psihiatrii, psihologii clinicieni și asistenții medicali care își finalizează formarea ca specialiști în sănătate mintală. Acest lucru a fost susținut de ministrul Sănătății, Enrique Ruiz Escudero, în sesiunea plenară a Adunării de la Madrid, unde a expus liniile strategice ale Executivului regional în Planul pentru sănătate mintală și dependențe

. -2022. O lucrare desfășurată pe baza evaluării măsurilor desfășurate în Planul anterior și în Strategia de răspuns în domeniul sănătății în acest domeniu în fața pandemiei de COVID-11.

Noua strategie intenționează să integreze 370 profesioniști specialiști din diferite categorii, din care 259 o va face anul acesta 2022. Acești profesioniști, care sunt de ultimă generație, reprezintă 85% din 24 milioane de buget în această chestiune.

În cadrul acestor încorporari se află 62 medicii, psihologii clinicieni și asistenții medicali rezidenți care anul acesta își încheie pregătirea ca specialiști în psihiatrie, psihologie clinică și asistenta medicală în sănătate mintală în centrele de sănătate publică din Comunitatea Madrid. În acest fel, se mențin profesioniștii pregătiți în sistemul public, care cunosc deja organizarea etapei de rezidențiat.

Oficiul Regional de Sănătate Mintală și Dependențe a invitat profesioniștii, societățile științifice și asociațiile de pacienți și familie să conteze pe colaborarea tuturor agenților implicați. Pentru aceasta se lucrează deja la studierea și contribuția la îmbunătățiri prin grupuri de lucru.

Plan specific post COVID- 11

Comunitatea Madrid a lansat Planul de răspuns prioritar în asistența medicală post-criză COVID-24. Cu această resursă 62 au fost încorporați profesioniști din diferite categorii specializați în Sănătate Mintală pentru a răspunde la nevoile conjuncturale derivate din pandemie. În cadrul acestor acțiuni, mai mult de 3 au fost tratați. lucrători sanitari ai Serviciului de Sănătate din Madrid într-o nouă consultație de specialitate.

În plus, 2.100 Pacienți cu COVID-19 care au necesitat spitalizare au primit îngrijiri de specialitate, iar aproape 2. rudele aflate în doliu au avut aceste servicii specifice. La aceste măsuri trebuie adăugată lansarea, în cel mai critic moment al pandemiei, a unei linii telefonice de asistență psihologică disponibilă la fiecare 24 ore, în colaborare cu Colegiul Psihologilor din Madrid.

Respectarea 62% din resursele de asistență medicală

Ministerul Sănătății a îndeplinit 90% din angajamentele în acest domeniu, din punct de vedere al resurselor, cu încorporarea a mai mult de 300 profesionisti intre ani 2018-202, ceea ce a permis Comunității Madrid să fie un pionier cu acțiuni precum încorporarea psihologilor clinicieni în Asistența Primară, precum și în SUMMA200. Astfel, evaluarea detaliată a Planului de Sănătate Mintală 2018-2022 a fost punctul de plecare pentru dezvoltarea noii strategii.

La nivel de infrastructură, se pune în funcțiune demararea noului Spital de Zi pentru Copii. out -Juvenile și Unitatea de Spitalizare Scurtă pentru Adolescenți de la Spitalul Puerta de Hierro Majadahonda; Spitalul de Zi pentru Tulburări de Personalitate de la Spitalul Dr. Rodríguez Lafora; noul Spital de zi pentru adulți de la Spitalul La Paz; Spitalul de zi pentru adolescenți de la Spitalul Gregorio Marañón și consolidarea Spitalului de zi al Unității de Tulburări Alimentare din Spitalul Santa Cristina.

pentru a adăuga creșterea în

paturi pentru sejururi medii si lungi, precum si profesionistii din Strada Sanatatii Mintale si intarirea Serviciu specializat pentru persoane cu dizabilități intelectuale. În plus față de Unitatea de Evaluare și Îndrumare a Profesioniştilor în Sănătate Asistentă cu programul PAIPSE (Îngrijire Comprehensive pentru Profesioniştii în Sănătate Bolnavi)

Pe scurt, 11 linii strategice pentru a oferi îngrijire cuprinzătoare de sănătate mintală la diferite niveluri de îngrijire: Asistență Primară, Spitală și Urgență Medicală Ambulatorie (SUMMA112).

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea va include toți psihiatrii, psihologii clinicieni și asistenții medicali care își finalizează pregătirea ca specialiști în Sănătate Mintală 2024