#Madrid –

O moașă și un tehnician radiologie

Doi profesioniști de la Spitalul Universitar Infanta Cristina (Parla), María Isabel Jiménez Gómez, moașă la sala de nașteri, și Leonor Couque Solbes, tehnician radiologie de la Unitatea Centrală de Radiodiagnostic (UCR), care prestează servicii la centru, s-au alăturat contingentului. al echipei START care îngrijește victimele cutremurului din Turcia. Cei doi fac parte din a treia rotație a Echipei tehnice spaniole pentru ajutor și răspuns în situații de urgență postată acolo. Aceștia își vor presta serviciul în spitalul de campanie desfășurat la periferia orașului turc Iskendurun, în provincia Hatay, în regiunea mediteraneană de lângă granița cu Siria, până pe 22 martie, alături de restul voluntarilor sanitari de la START. echipă.

Pentru cei doi profesioniști de la Spitalul Universitar Infanta Cristina, este prima dată când se alătură unei dislocații de acest tip, precum și prima lor experiență în Cooperare Internațională. „A ajuta victimele cutremurelor ca tehnician în fulgere este un privilegiu și în același timp o provocare și o mare responsabilitate. Vor fi 15 zile intense în care voi da tot ce am mai bun împreună cu restul echipei”, a declarat Leonor Couque. La rândul ei, María Isabel Jiménez și-a exprimat recunoștința „pentru oportunitatea de a face parte din această mare echipă de profesioniști pregătiți să ofere îngrijiri de cea mai bună calitate în contextul catastrofelor de oriunde în lume”.

Echipa medicală de răspuns la urgențe (EMT) desfășurată într-un spital de campanie de nivel 2 este însoțită de peste 70 de persoane, inclusiv profesioniști din domeniul sănătății, logisticieni și personal de la Biroul de Acțiune Umanitară AECID. Spitalul de campanie este acreditat de Organizatia Mondiala a Sanatatii si verificat de Mecanismul European de Protectie Civila al Comisiei Europene, ceea ce ii permite sa efectueze interventii chirurgicale. Are sala de operatie si capacitate de spitalizare pentru 20 de persoane.

Spitalul echipei START a fost desfășurat pe 13 februarie și are capacitatea de a îngriji aproximativ 200 de pacienți în fiecare zi, precum și de a efectua până la 7 intervenții chirurgicale majore și 15 minore în sala de operație de teren. Are o zonă de triaj și asigură serviciu general de urgență, chirurgie, obstetrică, pediatrie, traumatologie și psihologie. De asemenea, dispune de echipamente de resuscitare, anestezie generală de bază, radiologie, farmacie și sisteme de sterilizare a materialelor.

Echipa START este pregătită să se desfășoare, în maximum 72 de ore, în orice colț al lumii în care apare o urgență umanitară.

Sursa: Comunitatea Madrid – Doi profesioniști de la Spitalul Infanta Cristina se alătură echipei START pentru a ajuta cutremurul din Turcia