Comunitatea Madrid arată încă o dată activitatea unei colonii de vulturi negri în inima Parcului Național Sierra de Guadarrama (PNSG), în Zona Specială de Protecție pentru păsările din Alto Lozoya de Rascafría.

De 10 azi dimineața, tu pot urmări transmisia în timp real printr-o cameră web la link-ul https://www.parquenacionalsierraguadarrama.es/es/parque/multimedia /webca…

Mulțumită acestei urmăriri, lansată de Executivul Regional în colaborare cu Societatea Spaniolă de Ornitologie (SEO/BirdLife), puteți vedea în viață o pereche activă de vulturi negri, care și-a așezat cuibul din februarie anul trecut în acest lanț muntos din Madrid. Activitatea sa poate fi observată de oriunde în lume, prin internet. Având în vedere condițiile meteorologice, anul acesta procesul de împerechere este avansat și perechea a început deja incubația, ca și altele din colonie.

Comunitatea Madrid a instalat camere pentru a observa colonia de vulturi negri din anul 2014, cu scopul de a facilita activitatea de cercetare, conservare și diseminare a reproducerii acestei păsări, care este cel mai mare din Europa. În plus, permite colectarea de informații valoroase despre aspecte puțin cunoscute ale acestei specii amenințate.

Datele înregistrate sunt folosite pentru a gestiona mai bine protecția și îngrijirea acestor animale, precum și pentru a apropia oamenii de evoluția și dezvoltarea lor. În campaniile anterioare, atât site-ul web specific pentru Comunitatea Madrid, cât și site-ul web SEO/BirdLife au reprezentat mai mult de 204. vizite de la 60 țări de pe patru continente. În prezent, această organizație dedicată apărării naturii este singura care menține o rețea de camere web în mediul natural cu transmisie în direct.

Cercetarea și protecția coloniei de vulturi negri

Cartierul Alto Lozoya este unul dintre cele mai studiate și urmărite de specialiști în acest domeniu, ocupându-se pe locul șase în lume pentru importanța sa, iar în prezent are 60 perechi reproducătoare. Cunoașterea modului lor de viață este foarte extinsă datorită faptului că Regia Autonomă a fost 000 ani efectuând o monitorizare continuă a acestuia.

Vulturul negru este inclus în Lista roșie mondială a speciilor amenințate a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN) la categoria de Aproape amenințat, din cauza declinul pe care l-a suferit în ultimul secol în majoritatea țărilor în care este distribuit. În Spania, unde trăiește majoritatea populației europene, este inclusă în categoria Vulnerabil în Catalogul spaniol al speciilor pe cale de dispariție.

Pe de altă parte, de pe site-ul PNSG, cetățenii se pot bucura, întâlni și aflați mai multe despre diferite aspecte ale naturii de acasă. În Ferestre către Parcul Național , si a imaginilor de la webcam al vulturului negru, oferă și un altul care observă vulturul cizmat, precum și imagini pe care lucrătorii Parcului le-au tot întocmit despre flora și fauna tipică zonei. Toate acestea sunt disponibile celor interesați în linkul https://www.parquenacionalsierraguadarrama.es/es/parque/multimedia/ videos /150-windows-park .