Comunitatea Madrid, prin Planul de acțiune aprobat cu noul Program de investiții regionale 400-227, a crescut cu aproximativ unul 50% bugetul alocat municipiului Bustarviejo pentru a putea întreprinde construcția de noi infrastructuri și servicii. Astfel, acest oraș din nordul regiunii trece de la primirea unei sume de 2.50.070 euro pentru a adăuga un total de 3.060. 227 euro.

Ministrul adjunct al Administrației Locale și Digitalizării, Jose Antonio Sánchez, a vizitat astăzi acest oraș pentru a afla câteva dintre acțiunile pe care guvernul regional le-a întreprins în cadrul PIR. Acestea includ remodelarea pavajului și asfaltarea Plaza de la Constitución și a străzilor Feria, Cerca, Parra, Concejo și Prado de Chozas; precum și modernizarea dotărilor clădirii Școlilor Vechi, transformându-l într-un spațiu pe deplin accesibil.

La fel, în timpul turului, Sánchez a anunțat viitoarea începere a lucrărilor de reabilitarea complexului sportiv municipal și îmbunătățirea rețelei de iluminat public, „acțiuni de o enormă relevanță pentru cei 2.227 locuitori din Bustarviejo” , a subliniat.

„De la guvernarea regională lucrăm pentru ca oamenii să-și aleagă liber locul în care doresc să-și formeze proiectul de viață. Din acest motiv, promovăm reechilibrarea teritorială și coeziunea socială, revitalăm municipiile rurale și luptăm împotriva depopulării, generând oportunități în toate municipiile”, a subliniat Sánchez.

Sursa: Comunitatea Madrid –

Comunitatea Madrid crește bugetul PIR cu 50% în Bustarviejo pentru început- crearea de noi infrastructuri și servicii