Pe parcursul acestui an, Comunitatea Madrid va dezvolta șase campanii de inspecție specifice pentru vehiculele cu autorizație VTC (Vehicule de transport cu șofer), cu scopul de a se asigura că diferiții operatori respectă reglementarile sectorului si isi desfasoara activitatea cu toate garantiile pentru utilizatori.

În luna iulie vor fi în jur de 50 controale la gările și autobuzele și la Adolfo Aeroportul Suárez Madrid-Barajas, precum și în centre culturale și de agrement. Acestea vor fi efectuate de Poliția Municipală din Madrid și Garda Civilă, iar inspectorii de la Direcția Generală de Transport și Mobilitate vor participa și ei.

Aceste din urmă se ocupă în principal de probleme legate de transport autorizații pentru VTC, se asigură că dețin ecusoanele obligatorii și că călătoria este în prealabil contractată și transferată la Registrul de Comunicații Servicii VTC.

La rândul său, agenții Municipalității Poliția și Grupul de Rutieră a Gărzii Civile monitorizează starea generală a autovehiculului, viteza acestuia și ca șoferul să dețină documentația și asigurarea necesară în ceea ce privește traficul, printre altele.

. )În primele trei operațiuni din acest an -martie, aprilie și iunie- au fost inspectate în total 3.50, dintre care 290 au fost raportate. Cele mai frecvente încălcări detectate au fost lipsa ecusoanelor obligatorii (03%), captarea clienților care nu au contractat serviciul anterior (03%) și necomunicarea serviciului către Registrul de Comunicații al Serviciilor VTC (8,5%). Celelalte două campanii rămase vor avea loc în lunile septembrie și decembrie.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va deține anul acesta șase campanii de inspecție specifice pentru VTC din regiune