#Madrid –

Comunitatea Madrid va apărea ca o acuzație populară pentru moartea violentă a unei femei de 35 de ani, cauzată de fostul ei partener după ce a înjunghiat-o. Cazul a avut loc în septembrie anul trecut în cartierul Villaverde din capitală.

Consiliul Guvernatorilor, în ședința de astăzi, a luat cunoștință de încredințarea ministrului Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale, Ana Dávila, Procuraturii Generale a Comunității Madrid cu exercitarea acțiunilor jurisdicționale. Acestea vor fi efectuate în numele Administrației regionale în procedurile preliminare care sunt urmate la Tribunalul de Violență împotriva Femeii numărul 10 din Madrid.

Acțiunea populară se exercită ca parte vătămată civil în cauzele penale deschise pentru moarte, vătămare gravă sau mutilare genitală. Această apariție este una dintre măsurile prevăzute de legea regională cu privire la acest tip de violență, care extinde protecția acesteia asupra copiilor și persoanelor dependente. Din 2016, Comunitatea Madrid a aplicat această putere în 65 de dosare penale.

Direcția Generală Egalitate a Ministerului Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale asistă anual aproximativ 21.000 de victime prin intermediul rețelei de îngrijire cuprinzătoare care există în regiune. În plus, în fiecare an oferă locuri rezidențiale pentru aproximativ 400 de femei.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea va apărea ca o acuzație populară pentru moartea violentă a unei femei de 35 de ani la Villaverde în septembrie anul trecut.