#Madrid –

Consiliul de Guvern al Comunității Madrid desfășurat în această săptămână a autorizat o investiție de 81,2 milioane de euro pentru întreținerea a 143 de trenuri din seriile 3000 și 9000, care reprezintă o treime din tot materialul rulant pe care compania publică îl are în circulație pe data de reteaua suburbana.

Acest contract, care are o durată de patru ani de la aprobare, are în vedere diferite lucrări specifice, inclusiv repararea defecțiunilor neprevăzute în timpul prestării serviciului, revizii programate și înlocuirea materialelor care se uzează sau se consumă prin activitatea zilnică.

Metroul Madrid are 90 de trenuri seria 3000, care asigură serviciul pe Liniile 2, 3 și Sucursala Ópera-Príncipe Pío, și 53 de trenuri seria 9000, care circulă pe liniile 7, 9, 10 și 12 (Metro South). Anul trecut, aceste linii au absorbit aproape jumătate din numărul total de pasageri de pe rețea, 48%, adăugând 275 de milioane de persoane.

Scopul acestei acțiuni este de a menține flota în stare perfectă de funcționare, de a evita incidentele și de a garanta fiabilitatea și siguranța acesteia în circulație, ceea ce are ca rezultat în cele din urmă o mai mare calitate a serviciilor și confort pentru utilizatori.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește peste 81 de milioane în întreținerea a 143 de trenuri pe șase linii de metrou