#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a inaugurat astăzi în Plaza de Toros de Las Ventas o expoziție monografică dedicată lui Julián López, El Juli, „unul dintre cele mai mari nume ale luptei spaniole și mondiale”, care își va lua rămas bun. suporterilor madrileni la următorul târg de toamnă.

După cum a amintit șeful Executivului de la Madrid, El Juli „a experimentat în careu senzații care au îmbogățit-o ca persoană, dar nu a pierdut niciodată adevărul sau intensitatea în cariera ei profesională”. „A trecut prin momente ușoare de a se bucura de favoarea publicului și de altele mult mai grele și în tot acest timp nu și-a pierdut niciodată energia, angajamentul, vocația sau magia”, a asigurat el, adăugând că „cariera lui a fost uluitoare, a lui. a unui copil minune.”

Președintele a continuat să sublinieze că din Comunitatea Madrid, cei care o prezidează trebuie „să fie conștienți de moștenirea moștenită”. „Trebuie să avem grijă de festival, să-l respectăm și să-l promovăm astfel încât să ajungă la generațiile următoare în cele mai bune condiții. Nu se mai pune problema dacă ne plac sau nu taurii, nu mai este o chestiune de hobby… este o responsabilitate cu o moștenire culturală pe care o moștenim fiind în regiunea care găzduiește prima arena de tauri din lume. „, a subliniat el pentru a adăuga, că este, așadar, „o obligație”.

Sala Antonio Bienvenida va găzdui expoziția despre cariera profesională a dreptaciului Velilla de San Antonio, care își sărbătorește anul acesta cei 25 de ani de alternativă și care, așa cum a anunțat el însuși în iulie anul trecut, se va retrage din arenă în 2023, interpretând ultima sa plimbare în cea mai importantă arenă din lume pe 30 septembrie.

Expoziția va fi deschisă publicului din această duminică, 24 septembrie, până pe 12 octombrie și poate fi vizitată în zilele sărbătorii, care vor fi libere dimineața și după-amiaza, coincid cu spectacolele taurine de la târg. , va necesita intrare pentru a accesa.

Organizată de guvernul regional și compania de management Plaza 1, această expoziție despre El Juli reunește piese semnificative, de la cele mai emblematice costume ale sale până la pelerine, afișe, fotografii, câteva capete de taur istoric și trofee.

În martie anul trecut, Comunitatea Madrid a onorat această figură taurină cu Premiul pentru Cultură, la categoria Coridă, în cadrul celei de-a 21-a ediții a acestor premii, drept recunoaștere a carierei sale de torero în care a condus clasamentul în 1999, 2000 și 2002.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso inaugurează o expoziție dedicată lui Julián López, El Juli, „unul dintre cele mai mari nume ale luptei spaniole și mondiale”