#Madrid –

Comunitatea Madrid va crea 1.750 de noi locuri de învățământ în școlile publice Nuria Espert -Madrid-, Isabel la Católica -Alcorcón- și María Blanchard -Getafe- pentru a răspunde nevoilor de școlarizare ale acestor localități.

Consiliul Guvernatorilor a aprobat astăzi atribuirea lucrărilor sale de extindere cu o investiție totală de peste 16 milioane de euro și așteptarea ca acestea să fie în funcțiune în următorul an universitar 2024/25. Lucrările aprobate înseamnă finalizarea fazei de finalizare a celor trei centre.

În școala publică din Capitală vor fi construite trei săli de clasă preșcolară și 30 de săli de clasă primară, special pentru până la 825 de școlari, precum și o sală de sport și terenuri de sport. Această acțiune va presupune o investiție de 7,8 milioane din partea Executivului regional.

Pe de altă parte, Ministerul Educației, Științei și Universităților va aloca peste 5,7 milioane pentru extinderea școlii publice Isabel la Católica, care va avea încă 18 săli de clasă primară în care vor putea studia 450 de copii, alți șase duble. , camera personalului, biblioteca, sala de sport si terenuri.

În cele din urmă, la școala publică María Blanchard vor fi construite 18 săli de clasă primară și o sală de clasă pentru sugari cu 475 de locuri școlare, 6 locuri de sprijin și grupuri mici și o bibliotecă. În acest caz, suma alocată extinderii infrastructurii se ridică la peste 2,7 milioane.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va crea 1.750 de noi locuri de învățământ public în școlile din Madrid, Alcorcón și Getafe