#Madrid –

PENTRU A PROMOVĂ CUNOAȘTERILE DESPRE BOALA ȘI ÎMBUNĂȚĂȚI ADAPTAREA

Spitalul Universitar Getafe, prin Serviciul său de Pneumologie și Direcția de Asistență Medicală, organizează pe 28 septembrie o sesiune de informare cu pacienții afectați de fibroză pulmonară în care profesioniștii din domeniul sănătății vor rezolva principalele îndoieli și vor oferi sfaturi și îndrumări despre cum să trăim împreună. această boală.

Sesiunea de informare ia naștere cu scopul de a crea un spațiu de întâlnire în care pacienții să fie protagoniștii acestei boli complexe. Obiectivul fundamental este de a-i ajuta să înțeleagă mai bine patologia și să promoveze adaptarea la procesul lor cronic.

Pentru a face acest lucru, profesioniștii medicali din Unitatea DILD (boală pulmonară interstițială difuză) a Serviciului de Pneumologie vor explica aspectele generale ale fibrozei pulmonare și cum sunt tratamentele antifibrotice actuale. Exercițiile fizice și kinetoterapie adaptate acestor pacienți vor fi abordate și de experții în Fizioterapie din cadrul Serviciului de Reabilitare al Spitalului Universitar Getafe și al Fundației Siel Blue, care se vor concentra pe activitatea fizică ca instrument fundamental pentru îmbunătățirea sănătății și a calității vieții.

Carlos Lines, președintele Asociației Rudelor și Pacienților cu Fibroză Pulmonară Idiopatică (AFEFPI), va explica rolul acestei organizații și va exista și un spațiu specific pentru participarea directă a pacienților în care își vor prezenta experiențele în boală. proces și care va face loc unui colocviu final.

Prevalența actuală a fibrozei pulmonare în Spania este de 13 cazuri la 100.000 de locuitori la femei și de 20 la 100.000 de locuitori la bărbați. În general, afectează adulții peste 50 de ani și se asociază cu un model histologic și/sau radiologic de pneumonie interstițială obișnuită (UIP).

Această activitate, cu acces gratuit și care se va desfășura pe 28 septembrie la ora 17.00 în Pavilionul Didactic, se înscrie în Planul de Umanizare al acestui centru de sănătate publică care cuprinde acțiuni care vizează îmbunătățirea informării și instruirii pacienților și a membrilor familiei despre principalele patologii, în special cele cronice, cu scopul de a împuternici pacienţii în îngrijirea lor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Universitar Getafe organizează o sesiune de informare cu bolnavii de fibroză pulmonară