Marțea viitoare, 21 în august, lucrările prevăzute în proiectul de remodelare, extindere și îmbunătățire a zonelor verzi ale Parcului San Isidro și împrejurimile sale, care are un buget de licitație de 100.975,38 euro (TVA inclus) și perioada de execuție de 6 luni .

Primarul Javier Rodríguez Palacios a apreciat „ angajamentul acestei echipe guvernamentale față de parcuri: ei sunt inima cartierelor, vrem să continuăm să umplem de viață aceste spații de cartier în aer liber”. În plus, consilierul Complutense a subliniat că „ la finalul acestui mandat vor fi 21 parcuri pe care le vom s-au reformat în aceste două prime legislaturi. În calitate de primar, este o mândrie să vedem că orașul face progrese” și a asigurat că „ în perioada următoare ne vom angaja în continuare la întreținere, cu cel mai mare efort investiţional în acest sens.în ultimele decenii”.

Actiunile prevazute in proiectul de remodelare, extindere si imbunatatire a zonelor verzi ale Parcului San Isidro vor consta in renovarea trotuarelor, redistribuirea spatiilor si reorganizarea fluxurilor pietonale prin noi trasee accesibile. În plus, va fi extins spațiul central din jurul schitului San Isidro, care va avea o piață diafană perfectă pentru desfășurarea evenimentelor publice și va pune în valoare schitul San Isidro, considerat Sit de Interes Cultural.

Vor fi generate și noi spații de locuit; zona canină va fi relocată și extinsă; vor fi instalate noi dispozitive sănătoase pentru inima; locurile de joacă vor fi relocate și renovate; și va fi creat un nou teren de sport pentru copii. În plus, va fi construit un nou sens giratoriu la confluența dintre străzile Goya și Eras de San Isidro pentru a promova mobilitatea și a conecta mediul cu diferitele axe de mobilitate, iar noi locuri de parcare vor fi reamenajate și create.

Viceprimarul Miguel Ángel Lezcano a asigurat că „

această nouă investiție în parcul San Isidro și mediul său este încă un exemplu al muncii desfășurate de echipa Guvernului, punând interesul general pe primul loc și cu o idee clară a viitorului pentru Alcalá de Henares și cartierele sale”. În plus, Lezcano a subliniat că „

în timp ce alții sunt dedicați criticării și derutării cetățenilor, echipa guvernamentală își menține angajamentul de a remodela spațiile de conviețuire din cartiere și de a promova investițiile necesare realizării orașului vrei”.

La rândul său, al doilea viceprimar și consilier pentru Urbanism, Proiecte și Mobilitate, Alberto Blázquez, a subliniat „ marele efort investițional al acestei echipe de guvernare în aceste ultime două legislaturi: în total, la finalul acestui mandat, vom avea promovat investiții în valoare de 100 milioane de euro, un exemplu clar al bunei gestiuni pe care o desfășurăm de la 2015, fără a crește impozitele pe familii și a reduce datoria moștenită de la guvernele anterioare ale Partidului Popular la mai mult de un jumătate”.

La fel, consilierul pentru Mediu, Enrique Nogués, a asigurat că „este o remodelare necesară , după 38 ani de la ultima intervenție cuprinzătoare în parc”, și a adăugat că „ Obiectivul este de a recupera splendoarea unui parc cu multă istorie din cartierul San Isidro, de a crește masa arborilor din zonă, de a da o mai mare importanță Schitului și statuii lui San Isidro Labrador și, în cele din urmă, de a oferi cele mai bune spațiu public pentru petrecerea timpului liber sănătos și familial”.

Sursa: Încep lucrările de remodelare, extindere și îmbunătățire a Parcului San Isidro și a împrejurimilor acestuia