#Madrid –

Comunitatea Madrid investește 9,2 milioane de euro în 2023 pentru a finanța acțiuni de formare profesională pentru angajare cu angajament de contract. Prognoza este că vor avea loc aproape 170 de cursuri și ateliere, de care beneficiază peste 2.500 de șomeri rezidenți din Madrid, care trebuie să fie înregistrați ca solicitanți în birourile de ocupare a forței de muncă din regiune.

Consiliul de Guvern a aprobat astăzi acest program al Ministerului Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, care se adresează companiilor care dețin centre de muncă situate în regiune, precum și entităților publice sau private de formare. Aceste subvenții, de până la 400.000 de euro, sunt destinate să acopere cheltuielile legate de livrarea modulelor, inclusiv costurile tutorelui de stagiu.

Pentru a putea avea acces la ajutor, aceste organizații trebuie să garanteze că vor angaja cel puțin 40% dintre studenții formați, și să facă acest lucru în termen de șase luni de la finalizarea acțiunii de formare. Acestea trebuie să fie contracte pe durată nedeterminată sau cu o durată de cel puțin 6 luni și cu normă întreagă sau 9 luni cu normă parțială. Dacă este vorba de formare alternativă, durata minimă va fi de 12 luni cu normă întreagă.

Odată aprobată de Consiliul de Guvern, cererea pentru aceste ajutoare va fi publicată în următoarele săptămâni în Monitorul Oficial al Comunității Madrid –BOCM– și poate fi solicitată prin intermediul sediul electronic al guvernului regional.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid alocă 9,2 milioane de ajutoare pentru formarea profesională cu angajamentul de angajare