#Madrid –

Comunitatea Madrid a prezis astăzi o vară record la sosirea turiştilor în regiune, după ce în această lună iulie a înregistrat cele mai bune date din ultimii 24 de ani, cu 1.134.595. Ministrul Culturii, Turismului și Sportului, Mariano de Paco Serrano, a evidențiat aceste cifre – din ultimul sondaj privind ocuparea hotelurilor – în timpul vizitei sale la biroul regional de turism din Puerta del Sol, din capitală, unde a subliniat și că din Din ianuarie până în iunie a acestui an, 3,76 milioane de călători internaționali au ales Madrid ca destinație, 79% dintre toți cei care au făcut acest lucru anul trecut în doar un semestru.

De Paco Serrano a indicat că Madrid este regiunea spaniolă care „crește cel mai mult de la an la an atât în ​​ceea ce privește vizitatorii, cât și înnoptările”, precum și că în șase luni turiștii străini au cheltuit 6.523 de milioane de euro și a reamintit campaniile care Executivul de la Madrid a lansat în Statele Unite, Columbia sau Mexic, precum și acțiuni comerciale și roadshow-uri pe piețele din America de Nord și America Latină. El s-a referit și la desfășurarea unor evenimente majore precum MadCool, Platinum Awards sau Best Chef Awards, care au contribuit la proiecția Comunității ca destinație turistică la scară internațională.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid prognozează o vară record în turiști după cea mai bună lună iulie din ultimii 24 de ani