#Madrid –

Comunitatea Madrid a convenit astăzi cu o prelungire cu 22,5 milioane pentru contractele care asigură acoperire în 2023 și 2024 pentru ajutor la domiciliu pentru persoanele cu un anumit grad de dependență recunoscută. De această nouă investiție vor beneficia lunar peste 1.200 de noi utilizatori ai serviciului.

Modificarea bugetară a fost aprobată în Consiliul de Guvern care a avut loc astăzi și reprezintă o creștere suplimentară față de cele peste 117 milioane care sunt deja investite anual în acest serviciu și care împreună cu acordul cu Primăria Madrid, permite îngrijirea la domiciliu. la 48.000 de persoane aflate în întreținere.

Este a doua extindere realizată în serviciul în vigoare din 2022, care mărește capacitatea astfel încât 1.200 de noi persoane dependente în fiecare lună să primească acest ajutor și crește numărul de ore de îngrijire în medie cu 30.000 pe lună.

Ministerul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale oferă îngrijire la domiciliu persoanelor dependente prin lucrători specializați angajați de companiile de succes. Pe de o parte, se acordă atenție și însoțire personală la ieșirile la plimbări sau ajutor la procedurile de a merge la o farmacie, un centru de sănătate sau o bancă în orele recunoscute de sistemul de dependență – pentru a promova o mai mare autonomie și participare socială a utilizatorilor. .

Pe de altă parte, îngrijirea casnică este facilitată, cum ar fi curățarea locuinței, pregătirea diferitelor mese, achiziționarea de alimente sau sarcini de întreținere de bază pentru ustensilele casnice.

Executivul regional a mai autorizat astăzi încă o jumătate de milion de euro pentru întreținerea serviciilor de teleasistență în zona metropolitană de vest, de care beneficiază 16.300 de madrileni. Acest lucru sprijină permanența în propria casă pentru cei vârstnici, cu dizabilități, bolnavi sau izolați social, pentru a-și îmbunătăți siguranța, independența și pentru a detecta și preveni situațiile de risc.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își extinde ajutorul pentru îngrijirea la domiciliu pentru persoanele dependente pentru a beneficia de 1.200 de noi utilizatori