#AlcaladeHenares – Consiliul Local din Alcalá de Henares a lansat două noi inițiative de încurajare a adopțiilor la Centrul Municipal pentru Protecția Animalelor (CIMPA) și să promoveze deținerea responsabilă a animalelor în municipiu. Acestea sunt campaniile „Ziua Îndrăgostiților cu blană” și „Cafea cu pisici”, care vor avea loc pe 12 și 14 februarie și, respectiv, pe 19 februarie, respectiv 4 martie.

„În Valentine cu blană” Va fi ocazia perfectă de a întâlni toate animalele CIMPA, care așteaptă cu nerăbdare să ne îndrăgostim de ele și să le oferim un cămin de împărțit în familie. În cazul lui, pe 12 februarie va avea loc o zi a porților deschise „tinder pet”, cu tombole și un loveshop. Două zile mai târziu, pe 14 februarie, va avea loc oficializarea adopțiilor, festivitatea de premiere și un photocall cu blană.

„Cafenea cu pisici” Va servi pentru a întâlni toate pisicile CIMPA, a se relaxa cu ele, a discuta despre problemele pisicilor și a primi informații despre adopții. În plus, pe 19 februarie și 4 martie, cei care se înscriu se vor bucura de o cafea în timp ce interacționează cu pisicile într-un spațiu deschis. În acest caz, capacitatea este limitată la 15 persoane, și va fi necesară înregistrarea la 910 563 342 sau prin email cimpa@salvandopeludos.org.

Consiliul Municipal Alcalá de Henares reamintește că dotarea economică municipală pentru Serviciul CIMPA a cunoscut o creștere economică semnificativă în ultimii ani, trecând de la suma de 79.376 de euro în 2015 la suma actuală de 344.124 de euro, ceea ce înseamnă de patru ori costul pentru Centrul Municipal pentru Protecția Animalelor.

Enrique Nogués a asigurat că „Protecția animalelor de companie este un obiectiv prioritar al actualei echipe de guvernare, care a promovat o creștere de patru ori a bugetului anual al CIMPA, ajungând la cifra de 344.124 de euro pe an.”. În plus, Nogués a adăugat că „Au fost întreprinse acțiuni importante și la unitățile CIMPA care vizează bunăstarea animalelor de companie: îmbunătățiri la acoperișurile caselor pentru animale; instalarea luminatoarelor pe acoperișuri; izolarea perimetrală a tuturor modulelor din canisele pentru animalele adăpostite pentru îmbunătățirea confortului termic; crearea de noi zone pentru pisici; printre altele”.

Nogués și-a amintit că „toți acei câini care sunt adoptați de acum înainte în CIMPA din Alcalá de Henares vor avea gratuit recensământul municipal de către DNA, cu scopul de a promova deținerea responsabilă a animalelor, de a lupta împotriva abandonului și abuzului asupra animalelor și de a favoriza adopțiile.”.

Pentru mai multe informații, contactați CIMPA, telefon 910563342. Program de la 10:00 la 14:00 și de la 16:00 la 19:00, în fiecare zi a săptămânii.

Sursa: „Cafea cu pisici” și „San Valentin Peludo”, noile campanii ale Consiliului Local de încurajare a adopțiilor la CIMPA