#Madrid –

Comunitatea Madrid a creat două noi centre publice de formare profesională integrată (CIFP) pentru a răspunde nevoilor studenților din regiune și a se adapta la cererea pieței muncii. Astăzi, Consiliul Guvernatorilor a aprobat Decretele care le vor permite să înceapă să funcționeze din acest an universitar 2023/24 în Madrid și Fuenlabrada.

Astfel, în noul CIFP Barrio de Bilbao din capitală, care exista deja ca IES, se vor da învățături familiilor în Imagine Personală și Servicii Socioculturale și Comunitate. Primul dintre aceste sectoare integrează domeniile de sănătate, bunăstare și estetică și necesită ca multe dintre serviciile pe care le include să aibă resurse umane calificate și actualizate.

Al doilea are o mare importanță în lumea de azi pentru a garanta drepturile oamenilor prin resurse educaționale, de asistență și economice, astfel încât aceștia să fie capabili să-și dezvolte competențe ocupaționale și să își găsească un loc de muncă.

La rândul său, CIFP Federica Montseny –Fuenlabrada-, care a fost și institut până acum, va avea diplome în domeniile Comercial și Marketing și Administrație și Management. Aceste specialități acoperă dezvoltarea companiilor care generează expansiune și schimbare accelerată în logistica și distribuția transporturilor, noile obiceiuri de cumpărare ale consumatorilor și schimbările profunde care apar în modelele de afaceri.

Aceste tipuri de centre publice se deosebesc de institute prin faptul că, pe lângă facilitarea obținerii unei diplome de formare profesională, pot duce și la obținerea de certificate profesionale. Ministerul Educației, Științei și Universităților are deja patru: profesorul Raúl Vázquez -Madrid-, care aparține familiei profesionale a Transporturilor și Întreținerea Vehiculelor; Școala Vid –Madrid-, centru lider în predarea industriei agrare și alimentare; José Luis Garci -Alcobendas- care oferă studii de imagine și sunet; și Școala de Ospitalitate și Turism Simone Ortega -Móstoles-.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid creează două noi Centre Integrate de Formare Profesională