#Madrid –

Comunitatea Madrid a încorporat 32 de noi centre educaționale publice în programul STEMadrid în acest an universitar 2023/24. Un total de 135 de școli, institute și centre pentru adulți (CEPA) participă deja la această inițiativă a guvernului regional, care sărbătorește a cincea aniversare și care aduce studiul Științei, Tehnologiei, Ingineriei și Matematicii la peste 35.000 de studenți din regiune.

Ministrul adjunct al Politicii Educaționale, Ignacio Martín Blasco, a inaugurat astăzi cea de-a doua sesiune a Congresului STEMadrid 2023, un forum la care au participat 515 elevi și 270 de profesori din 103 școli publice primare și secundare. Pe parcursul celor două zile de eveniment, elevii au avut ocazia să prezinte lucrările pe care le-au făcut și să le apere în prezentări.

STEMadrid, proiectat de Ministerul Educației, Științei și Universităților, sporește curiozitatea studenților prin promovarea vocațiilor în aceste domenii de învățare prin experiență. În plus, încurajează munca în echipă, utilizarea critică a informațiilor, auto-învățarea și antreprenoriatul.

Pentru a se alătura acestei inițiative, echipele de management trebuie să prezinte strategiile metodologice de predare-învățare ale diferitelor discipline, precum și tehnicile pe care profesorii le vor folosi pentru a propune conținuturile și activitățile practice și experimentale pe care le vor dezvolta elevii. În plus, ei trebuie să explice activitățile de îmbunătățire a cunoștințelor de engleză științifică. Odată desemnați, aceștia au o alocare de 3.000 de euro, în timp ce cei care sunt deja în program primesc 1.000 în fiecare an, pe lângă trusele care sunt puse la dispoziție în funcție de proiectele selectate.

Ca noutate, pe lângă pregătirea obișnuită pentru profesorii care se alătură STEMadrid, în acest an mentorii au urmat un curs care le-a permis să își certifice dăruirea. În colaborare cu Fundația madri+d, atelierul pilot a fost dezvoltat din februarie în mai multe apeluri.

Competiția STEM

De asemenea, este planificată convocarea unei a doua ediții a Competiției STEM, la care au participat peste 1.700 de echipe din centrele educaționale susținute cu fonduri publice din Comunitatea Madrid în 2022/23. Cu motto-ul O aventură cu zbor înaltelevii dintre clasa a V-a de Învățământ Primar și clasa a IV-a de Gimnazial au rezolvat diferite provocări la disciplinele de știință, tehnologie, inginerie și matematică.

Câștigătorii au primit drept premii activități legate de tematica concursului, precum un botez de zbor, cursuri de pilotaj cu drone sau acces la un tunel de vânt.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid încorporează 32 de centre educaționale în programul său care promovează științe, inginerie, tehnologie și matematică