#Madrid –

Astăzi, Comunitatea Madrid a semnat un acord de colaborare cu orașul Buenos Aires pentru a promova atragerea de proiecte și a ghida companiile madrilene care decid să se deschidă pe piețele internaționale și să opteze pentru capitala Argentinei.

Ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Rocío Albert, a explicat după semnare că acest acord urmărește „promovarea internaționalizării și cooperării reciproce și stimularea colaborării public-private”. Însoțită de ministrul dezvoltării economice și producției din Buenos Aires, José Luis Giusti, ea a subliniat „armonia bună dintre două regiuni surori, cu multe lucruri în comun”.

Memorandumul semnat astăzi include acțiuni specifice pentru facilitarea fluxului comercial, precum seminarii, programe de formare legate de exporturi, vizite instituționale și de afaceri, întâlniri cu experți sau participarea la târguri și evenimente, printre altele.

De asemenea, așa cum a subliniat șeful zonei economice a Executivului regional, „vom face schimb de experiență și informații cu privire la cadrul de reglementare și normativ pentru a crea cel mai favorabil climat și a continua atragerea de talent, inovație și capital, instrumente de bază pentru generează locuri de muncă și prosperitate”.

Din 2019, Comunitatea este principala destinație de investiții a Argentinei în Spania, concentrând 96,7% din total, potrivit datelor Ministerului Industriei, Comerțului și Turismului. Acest acord are ca scop promovarea acestei relații și face parte din foaia de parcurs a agenției pentru atragerea investițiilor străine. Investește în Madrid în America Latină, cu o atenție deosebită acordată țărilor precum Mexic, Chile, Columbia și Argentina datorită oportunităților pe care regiunea le oferă de a extinde activitatea companiilor consolidate sau de a deschide noi sedii, ca poartă de intrare în Europa.

Leadership în atragerea resurselor străine

Regiunea Madrid conduce achizițiile de resurse străine, concentrând peste 75.000 de milioane de euro din 2019, 64,7% din totalul național. În opinia ministrului Albert, aceste rezultate „nu sunt rezultatul întâmplării, ci al menținerii unor politici bazate pe securitatea juridică, eliminarea obstacolelor administrative și crearea unui climat favorabil economiei timp de aproape trei decenii”.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid semnează un acord de colaborare cu Buenos Aires pentru a atrage investiții și a promova internaționalizarea