#Madrid –

Comunitatea Madrid a prezentat astăzi cuponul special ONCE, care comemorează cea de-a 40-a aniversare a Statutului de Autonomie. Consilierii Președinției, Justiției și Administrației Locale, Miguel Ángel García Martín, și ai Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale, Ana Dávila, au văzut imaginea acestui bilet special care reproduce fațada Oficiului Poștal Regal și care va distribui 5 , 5 milioane de euro la extragerea din 25 septembrie.

Într-un eveniment desfășurat la Real Casa de Postas, cu participarea delegatului de la Madrid al Organizației Naționale a Nevăzătorilor Spanioli, Luis Natalio Royo Paz, García Martín a mulțumit entității pentru „munca neobosită pentru incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. .” dizabilitate” și, în plus, „pentru lansarea unor inițiative ca acestea, atât de speciale pentru noi, deoarece aduc un omagiu celor patru decenii de autoguvernare în regiune”.

La rândul său, Dávila a evidențiat caracterul susținător și incluziv al Madridului, care s-a reflectat în diferitele texte și reglementări „cu care a căutat întotdeauna să răspundă realității sociale a momentului”. În plus, a evidențiat noua Lege a serviciilor sociale, aprobată la sfârșitul anului 2022, care consolidează un model de asistență centrat pe cetățeni și nevoile acestora și care urmărește integrarea lor deplină.

Statutul de Autonomie al Comunității Madrid a luat naștere la 25 februarie 1983 și proclamă Adunarea ca prima dintre instituțiile de autoguvernare și ca organ reprezentativ și legislativ al poporului.

„În acest timp, Madrid a devenit cea mai susținătoare regiune din Spania, deoarece oferă peste 70% din resurse pentru finanțarea serviciilor publice fundamentale în restul teritoriului național. În plus, este integratoare, întrucât asigură îngrijirea persoanelor cu dizabilități, susținând inserția lor în muncă, și creând, în ultimii doi ani, aproape 2.800 de locuri în centre specializate pentru atenția și îngrijirea acestora”, a spus ministrul Președinției. .

Peste 27.000 de locuitori din Madrid cu deficiențe vizuale recunoscute locuiesc în Comunitatea Madrid. Din acest motiv, Ministerul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale menține o relație strânsă cu ONCE sub diferite aspecte, întrucât participă la Consiliul Consultativ pentru Persoane cu Dizabilități și la Comisia Tehnică a Centrului Regional de Coordonare și Evaluare a Copiilor ( CRECOVI).

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid prezintă cuponul special ONCE dedicat aniversării a 40 de ani de la Statutul de Autonomie