#Madrid –

Comunitatea Madrid organizează pentru al treilea an consecutiv cel de-al XVIII-lea expoziție de adopție a animalelor de companie, care are loc în acest weekend pe esplanada Puente del Rey din capitala Madrid (Madrid Río). Obiectivul acestei întâlniri, căreia Executivul regional alocă 51.500 de euro, este de a promova proprietatea responsabilă și de a sensibiliza cetățenii cu privire la bunăstarea acestor câini și pisici în casele lor.

Târgul va avea 50 de corturi, 14 pentru asociații și administrații publice, 30 pentru adăpostirea câinilor și alte șase pentru feline. În cadrul acestora, experții vor oferi sfaturi și vor informa despre timpul și cheltuielile implicate în îngrijirea lor, hrana și îngrijirea sănătății de care adoptatorii trebuie să țină cont.

Programul de deschidere către public va fi de la 11:00 la 19:00, în această sâmbătă și duminică, iar vizitatorii vor avea, de asemenea, posibilitatea de a vedea fotografii și de a face căutări virtuale pentru a alege profilul care se potrivește cel mai bine stilului lor de viață. Ulterior, ei pot merge la centrul unde urmează să înceapă procedura, dacă sunt siguri că fac acest pas.

În ultima ediție s-au ajuns la 427 de adopții, dublând practic cifra pentru 2021, care a fost de 224. Media ultimului deceniu este de 250. De asemenea, s-au desfășurat o muncă importantă de conștientizare împotriva abandonului. În prima jumătate a anului 2023, au fost produse cu 286 mai puține decât în ​​aceeași perioadă a anului precedent.

În acest timp, 3.891 de câini pierduți au fost returnați proprietarilor lor datorită microcipului de identificare pe care medicii veterinari îl introduc fără durere și facilitează reunirea. În plus, este o cerință de proprietate responsabilă impusă de legislația regională.

Peste 4.500 de adopții în primele nouă luni ale anului 2023

Regiunea are 91 de centre în acest scop: Centrul cuprinzător de adăpost pentru animale din Comunitatea Madrid; 20 municipale permanente; 47 temporare și municipale, care îi găzduiesc până la trecerea lor la CIAAM; și 23 de adăposturi private, dintre care 18 sunt administrate de societăți de protecție. Până la 30 septembrie a acestui an, aceste resurse au reușit 4.542 de adopții, 2.179 corespund câinilor și 2.363 felinelor.

Acest dispozitiv participă la eveniment, la care vor fi prezente și Colegiul Oficial al Medicilor Veterinari din Madrid (COLVEMA) și Centrul de Protecție al Consiliului Local al Capitalei, precum și zece dintre entitățile colaboratoare ale Administrației Regionale, la care executivul de la Madrid contribuie cu 1.800.000 de euro anual.

CIAAM a fost creat în 2005 ca cazare temporară pentru animalele abandonate în municipiile cu mai puțin de 5.000 de locuitori și care nu aveau capacitatea de a avea spații proprii. De atunci, a atins primirea a 85% din total.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid organizează în acest weekend a 18-a emisiune de adopție a animalelor de companie