#Madrid –

Comunitatea Madrid conduce clasamentul național de concentrare a startup-urilor și ocupă a cincea poziție europeană ca număr de companii inovatoare, după Londra, Paris, Berlin, Amsterdam și Stockholm. Regiunea are un ecosistem care susține 48.000 de locuri de muncă, dintre care 55% au fost create în ultimii cinci ani.

Ministrul digitalizării, Miguel López-Valverde, a vizitat sediul Google Campus pentru startup-uriunul dintre cele șapte complexe pentru antreprenori pe care multinaționala le are în întreaga lume, unde a evidențiat datele care plasează Madrid în fruntea companiilor bazate pe tehnologie, cu un total de 3.150, dintre care 2.293 au fost înființate în ultimul deceniu. și sunt evaluate la 39,6 miliarde de euro.

Conform ultimului raport pentru luna aprilie Radar de pornire a Fundației Madri+d, Comunitatea Madrid se află pe primele poziții în principalii indicatori de atragere a inovației, talentului și oportunităților. Astfel, este a opta regiune europeană ca număr de companii, cu un total de 25 de entități în valoare de 200 de milioane.

La rândul său, un raport recent al Institutului Național de Statistică (INE) consolidează Madrid ca Comunitatea Autonomă unde sunt create cele mai multe companii, cu un total de 1.938 de companii noi în luna iulie. López-Valverde a subliniat că „aceste date arată succesul politicilor guvernului regional, care se angajează să genereze condițiile necesare pentru a atrage investiții și a promova proiecte care promovează bogăția și ocuparea forței de muncă”, și a detaliat că politica Regim fiscal favorabil, sigur mediu, servicii publice de calitate și proceduri din ce în ce mai agile și eficiente sunt principalii factori care fac din regiune un loc atractiv pentru afacerile emergente.

Rapoartele gestionate de Departamentul de Digitalizare plasează Comunitatea Madrid ca un centru internațional de operațiuni, ocupând locul cinci în numărul de birouri deschise de startup-uri din alte țări, cu 173 în 2022, și aceeași poziție în atragerea investițiilor. „Acest scenariu ne încurajează să continuăm să lucrăm pentru a avansa poziții în acestea clasamente și să ne consolidăm ca o societate avansată și lider digital vorbind”, a concluzionat consilierul.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid conduce clasamentul național ca număr de startup-uri și se află pe poziția a cincea la nivel european