#Madrid –

Comunitatea Madrid promovează pentru această vară vizita la unsprezece destinații unice recunoscute pentru bogăția patrimoniului lor cultural, natural și gastronomic. Acestea sunt Manzanares El Real, Patones, San Martín de Valdeiglesias, Torrelaguna, Villarejo de Salvanés, Buitrago del Lozoya, Chinchón, Colmenar de Oreja, Navalcarnero, Nuevo Baztán și Rascafría.

Aceste municipalități fac parte din programul Villas de Madrid, promovat de guvernul regional, și al cărui obiectiv este promovarea resurselor oferite de populațiile cu mai puțin de 20.000 de locuitori. Aceasta are scopul de a diversifica fluxul de vizitatori către zone mai îndepărtate, oferindu-le vizibilitate și sporind potențialul turistic al regiunii.

Astfel, în Manzanares El Real este cel mai bine conservat castel din Madrid și se remarcă și prin pădurile, lacul de acumulare și munții săi. magic din La Pedriza, care face parte din Parcul Național Sierra de Guadarrama.

Patones vă invită să vă bucurați de peisajul său și de arhitectura sa neobișnuită din ardezie, deoarece străzile sale sunt un adevărat muzeu în aer liber. Cei doi Patoni, cel de Sus și cel de Jos, au o istorie proprie, marcată de unicitatea peisajului lor și de natura primitoare a oamenilor lor.

Pe de altă parte, Rascafría este scufundată în cea mai frumoasă parte a Văii Lozoya, la poalele Sierra de Guadarrama și lângă vârfurile și lacurile Peñalara. Toată această frumusețe l-a determinat pe Enrique al II-lea să întemeieze mănăstirea Santa María del Paular în secolul al XIV-lea, o bijuterie a artei monahale care are o colecție bogată de picturi de Vicente Carducho.

Torrelaguna se caracterizează prin centrul său istoric bine întreținut, în care se remarcă biserica Santa María Magdalena, un exemplu de gotic madrilen, precum și Granarul, vechiul spital al Santísima Trinidad și Mănăstirea Franciscană Madre de Dios.

De la Buitrago del Lozoya la Chinchón

La rândul său, Buitrago del Lozoya propune o excursie în Evul Mediu în Valle del Lozoya, cu râul curgând la poalele incintei sale cu ziduri. În această enclavă se află și Muzeul Picasso-Colecția Eugenio Arias cu peste 60 de lucrări pe care artistul le-a lăsat moștenire coaforului său.

La fel, Chinchón, cu Plaza Mayor, este un exemplu de arhitectură populară castiliană care oferă, de asemenea, una dintre cele mai bune oferte gastronomice și hoteliere din Comunitate, unde te poți odihni și recăpăta forțele după ce te pierzi pe străzile sale pline de istorie.

În acest tur, întâlnim Colmenar de Oreja, un municipiu în care puteți degusta un pahar de vin bun cu Denumirea de Origine din Madrid în Plaza Mayor sau vizitând oricare dintre cramele sale vechi de o sută de ani.

Villarejo de Salvanés a fost capitala Înaltului Comandament din Castilla. De la înălțimea sa te poți bucura de vederi spectaculoase asupra Alcarria din Madrid: un peisaj de măslini și stejari scăldat de pâraiele Tagus și Tajuña. De asemenea, găzduiește un Muzeu al Cinematografiei care găzduiește o colecție uimitoare de mașini și obiecte legate de a șaptea artă.

Navalcarnero este situat în inima viticolă a Madridului, înconjurat de dealuri și dealuri acoperite cu viță de vie, scăldate de râurile Guadarrama și Alberche. Piața sa din Segovia este un loc ideal pentru a vă bucura de vinul Navalcarnero cu DO Vinos de Madrid. Piața Regală a Epocii de Aur amintește de căsătoria dintre Felipe al IV-lea și Mariana a Austriei.

Sierra Oeste din Madrid este gardianul San Martín de Valdeiglesias, un plămân oenologic de mare calitate în vița de vie Garnacha și Albillo Real.

În cele din urmă, Nuevo Baztán este situat în inima bazinului Henares, la 50 km est de capitală. A luat ființă ca model urban în care să se pună în practică curentele arhitecturale în vigoare în Franța la acea vreme. Nucleul său urban este Set istoric artistic și Bun de Interes Cultural.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid promovează vizitele în unsprezece orașe din regiune care se remarcă prin moștenirea lor istorică, culturală și gastronomică