Comunitatea Madrid își prezintă marile proiecte ecologice în al XVI-lea Congres Național de Mediu (CONAMA), unul dintre cele mai importante târguri din acest domeniu, care se desfășoară în această săptămână la Palatul Municipal al Congreselor din capitală.

Guvernul regional are un stand pentru evenimentul unde va fi expus Arco Verde, o circulară de coridor care va uni 25 municipalități prin cele trei parcuri regionale, Parque Nacional de la Sierra de Guadarrama și enclavele naturale ale regiunii. Acest proiect, care este în derulare de trei ani, a acționat pe secțiuni de 11 localități , depășind cifra de peste 2022.11 copaci și arbuști deasupra 50 specii plantate. Vizitatorii vor putea afla despre această inițiativă prin fotografii reale ale lucrărilor desfășurate.

Ministrul adjunct al Mediului și Agriculturii, Mariano Gonzá lez , va merge la CONAMA joia aceasta cu tehnicienii care supraveghează activitatea acestor inițiative publice de mediu pentru a le detalia participanților.

Astfel, va lua avantajul acestui forum pentru a arăta cu imagini planul de îmbunătățire a 25 zone umede catalogate care există în Madrid teritoriu. În această linie, Executivul regional desfășoară acțiuni de conservare, în fața amenințărilor interne și externe, pentru a le valorifica și a promova activități științifice, educaționale și culturale în jurul lor. Comunitatea Madrid a propus luna trecută zece noi ecosisteme umede pentru încorporarea lor în catalogul regional.

Proiectul

Hidroforest constă într-o inițiativă inovatoare pentru refacerea și protecția hidrologică a lacurilor de acumulare care furnizarea de apă a locuitorilor din Madrid prin gestionarea vegetației din pădurile publice din izvoare. Obiectivul principal este de a face masele de pădure mai rezistente la fenomenele meteorologice nefavorabile care le-ar putea pune în pericol stabilitatea, precum incendiile și dăunătorii, astfel încât acestea să continue să protejeze bazinele lacurilor de acumulare principale. Â

Se vor raporta, de asemenea, ajutor pentru a face agricultura compatibilă cu conservarea păsărilor de stepă și pentru a le împiedica să mănânce cerealele. Comunitatea Madrid are șapte zone de protecție specială. Dintre acestea, sunt trei (stepele de cereale ale râurilor Jarama și Henares, stufărișuri și Sotos de Aranjuez, tăieturi și stânci ale râurilor Manzanares și Jarama), care găzduiesc populații semnificative de specii pe cale de dispariție, cu exemplare de gutidă mare, mici. gutidă, ardei, Frasin, gălbuș de mlaștină și de vest, Ortega și iberic, precum și alte specii de stepă de interes comunitar, cum ar fi pipiul de câmp, chirul de piatră, tăvălugul european, chircișul mic și larca de munte.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2022 Comunitatea Madrid își prezintă principalele proiecte verzi la al XVI-lea Congres Național de Mediu 2022