#Madrid –

Comunitatea Madrid a lansat o aplicație mobilă (App) destinată celor peste 400.000 de rezidenți din Madrid cu un anumit tip de handicap recunoscut, care le va permite să poarte cardul care acreditează starea lor pe dispozitivele lor mobile, printre alte avantaje și funcționalități. Noul instrument este acum disponibil pentru descărcare gratuită pe platforme precum App Store sau Google Play sub numele Disability Card.

Pentru a accesa aplicația, care este ușor și intuitiv de utilizat și pe deplin accesibilă, utilizatorul trebuie să fie înregistrat în baza de date pentru persoanele cu dizabilități a Comunității Madrid și să-și folosească Certificatul digital, Codul PIN sau alte sisteme precum IDentifica. Odată identificat, vă puteți vizualiza cardul în format virtual, este pe deplin valabil pentru orice procedură sau gestiune pe care trebuie să o efectuați atât în ​​regiune, cât și în toată Spania, precum și rezoluția administrativă a gradului dvs. de handicap și avizul sau propunerea care i-a dat naștere.la aceeași. Aceste ultime două documente vor fi operaționale doar dacă au fost emise electronic după 2015.

Instrumentul are diferite file care informează utilizatorul cu privire la data revizuirii gradului de handicap sau a verificării modificărilor substanțiale ale circumstanțelor care au dus la recunoașterea acestuia, care includ link-uri pentru efectuarea acestor proceduri. pe net.

De asemenea, include o secțiune care avertizează utilizatorul cu privire la programările în așteptare și permite link-uri către proceduri precum solicitarea sau anularea celor deja amenajate în centrele de bază sau în zona de asistență socială. card de handicap De asemenea, oferă link-uri web către site-uri de interes pentru acest grup, cum ar fi Imserso, Biroul de îngrijire a persoanelor cu dizabilități din Comunitatea Madrid sau programe de ajutor pentru lucrători și șomeri care fac parte din acest grup.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid lansează o aplicație pentru a transporta cardul de handicap pe dispozitivele mobile