#Madrid –

Comunitatea Madrid menține cea mai scăzută rată a accidentelor de muncă – număr de accidente de muncă la 100.000 de afiliați – din Spania în primele șase luni ale anului, cu 21,6% sub media națională. Cifrele publicate astăzi de Institutul Național pentru Securitate și Sănătate în Muncă, corespunzătoare perioadei dintre ianuarie și iunie, arată valori de 223,8 în Spania și 175,3 în regiune.

Pe de altă parte, luna august au avut loc șase accidente mortale la locul de muncă, două dintre ele in itinere – în timpul călătoriei de la domiciliu la locul de muncă sau invers–, atât în ​​trafic, cât și în cadrul sectorului Servicii. Restul de patru aparțin domeniului Industrie și Servicii.

Comunitatea Madrid a deschis apelul pentru subvenții companiilor și persoanelor care desfășoară activități independente din regiune, dotată cu 1,5 milioane de euro care vizează îmbunătățirea condițiilor de sănătate și securitate în mediul de muncă. Ele pot fi solicitate până pe 15 noiembrie, prin sediul electronic al guvernului regional.

Încadrată în VI-lea Master Plan pentru Riscuri Ocupaționale, această linie de ajutor va promova acțiuni și investiții în materie preventivă, cu stimulente pentru consolidarea condițiilor în domenii precum igiena industrială, organizarea și managementul în prevenire, siguranța rutieră și promovarea sănătății în loc de muncă.loc de muncă.

Pentru mai multe informații, puteți contacta Institutul Regional pentru Securitate și Sănătate în Muncă (IRSST) prin numărul de telefon gratuit 900 713 123 sau prin email irsst.subvenciones@madrid.org.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid menține cea mai scăzută rată a accidentelor de muncă din Spania în prima jumătate a anului, cu 21% sub media națională