#Madrid –

A FOST SĂRBĂTORIZAT SUB MOTTO-UL „SPITALUL PE CARE ȚI VĂ DOREA”

Directorul general de Umanizare, Îngrijire și Siguranța Pacienților din Ministerul Sănătății, Celia García Menéndez, a înmânat premiile celui de-al IV-lea Concurs de Pictură Rapidă pentru Copii și Tineri „Spitalul din Getafe pictează bine”, care își propune să favorizeze relația dintre acest lucru. Centru public din Madrid cu comunitatea, difuzează valorile umanizării asistenței medicale și promovează diseminarea culturală. Anul acesta, inițiativa a avut ca motto „Spitalul pe care l-ați dori”.

Câștigătoarea la categoria Copii (până la 12 ani) a fost Victoria Eylo Vallejo Moro în timp ce pe locul secund la această categorie i-a revenit Daniel Ocaña, în vârstă de 9 ani. Ambii sunt pacienți ai Serviciului de Pediatrie al centrului.

La categoria Tineret (12-18 ani), câștigătoarea a fost Mª Ronda Román Fernández, în vârstă de 13 ani, studentă la plastică la IES Altaír din Getafe, iar premiul II i-a revenit Alma Martínez Moreno, pacientă la Serviciul de Pediatrie. .

Directorul general de Umanizare, Îngrijire și Siguranța Pacienților a evidențiat originalitatea ideilor prezentate „care ne vor ajuta, fără îndoială, să proiectăm acțiuni care să facă spitalele mai prietenoase”. García Menéndez a subliniat că desenele realizate de minori au multe culori și propuneri izbitoare „dar reflectă și siguranța centrelor, care trebuie menținută întotdeauna ca o prioritate alături de apropiere și umanizare”.

Directorul medical al Spitalului Universitar Getafe, Rosa Fernández Lobato, a subliniat că lucrările efectuate „nu numai că ne pot ajuta să știm cum văd copiii spitalul pe care și-ar dori, dar cu siguranță ne vor stimula să continuăm îmbunătățirea îngrijirii și asistenței. pe care îl împrumutăm.” Potrivit lui Fernández Lobato, acesta este cel mai mare obiectiv al centrului „și sper să-l atingem încetul cu încetul, cu ajutorul dumneavoastră”.

Două ore de pictat

Concursul de Pictură Rapidă se adresează pacienților și copiilor (până la 12 ani) și tinerilor utilizatori (12 – 18 ani), care au avut la dispoziție 2 ore pentru a-și picta lucrările într-o zonă delimitată la ușa principală a Spitalului.

Inițiativa a fost organizată de Conducerea Spitalului, în colaborare cu Fundația pentru Cercetare Biomedicală. Ca cerință, s-a solicitat ca lucrările să aibă la bază motto-ul „Spitalul pe care ți-ai dori” iar tehnica a fost gratuită, nefiind admisă creația digitală (tablete, laptopuri etc.).

Cele 4 lucrări selectate (2 finaliste și 2 câștigătoare) vor fi expuse în cursul acestei săptămâni în holul intrării principale a centrului de sănătate.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul din Getafe decernează premiile celui de-al IV-lea Concurs de Pictură Rapidă pentru Copii și Tineri