#Spania – În acest an, toți elevii vor urma noile programe de învățământ derivate din Legea Educației aprobată în 2020.

În ultimele zile, peste 8,3 milioane de elevi și elevi au intrat în sălile de clasă din diferitele Comunități Autonome. Această cifră, estimată de Ministerul Educației și Formării Profesionale în lipsa unor date definitive, reprezintă o creștere de circa 20.000 de elevi față de anul precedent.

Pe etape, se preconizează o creștere a numărului de elevi în primul ciclu de Educație timpurie, impulsionată de crearea de locuri finanțate de Guvern. În ultimii trei ani, Executivul a distribuit 670,1 milioane de euro către Comunitățile Autonome pentru crearea a peste 65.000 de locuri publice gratuite de la 0 la 3 ani.

În anul precedent, școlarizarea în această etapă a atins maximul istoric cu 45,6% dintre băieții și fetele cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani înscriși, așa că este de așteptat ca anul acesta să fie din nou un record.

De asemenea, se estimează că înscrierile la Formarea Profesională vor continua să crească, cursuri care depășesc deja un milion de studenți și continuă să crească odată cu implementarea noului sistem de formare profesională, modernizarea diplomelor și crearea de noi locuri.

De remarcat, de asemenea, pentru al șaselea an consecutiv bugetul pentru burse și ajutoare pentru studii crește. Anul acesta marchează un nou maxim cu o investiție de 2.520 de milioane de euro, datorită căreia valoarea medie a burselor va fi de 1.730 de euro pentru studenții nonuniversitari și de 3.130 de euro pentru studenții universitari.

În timpul ceremoniei de deschidere a cursului, la care au participat și președintele Xunta de Galicia, Alfonso Rueda, și delegatul guvernului în Galicia, Pedro Blanco, autoritățile au avut o scurtă întâlnire cu reprezentanții comunității educaționale a centrului, căruia ministrul i-a adresat câteva cuvinte.

Ministrul Educației și Formării Profesionale, Pilar Alegria, și Regina Letizia la o școală din A Coruña

Sursa: Guvernul Spaniei – Anul școlar 2023-2024 începe cu punerea în aplicare a Legii Educației la toate nivelurile și etapele