#Madrid –

În ședința sa de săptămâna aceasta, Consiliul de Guvernare al Comunității Madrid a aprobat o investiție de 535.112,98 euro pentru serviciul de exploatare, conservare și întreținere a Centrului de Comunicații al Corpului Agenților Silvici. În 2024, bugetul crește cu peste 10.000 de euro față de anul curent, urmând să aibă ca obiectiv întreținerea completă a hardware-ului și software-ului echipamentelor, precum și legătura dintre Centrală în sine și Centrul de Control și Comunicații al Corpul Agentilor Pădurari.

Acești profesioniști sunt responsabili de supravegherea și custodia patrimoniului natural al florei, faunei și ecosistemelor din regiune, precum și a patrimoniului istorico-artistic și arheologic din mediul natural. În plus, aceștia fac parte din Planul de protecție civilă pentru situații de urgență în caz de incendiu forestier al Comunității Madrid (INFOMA), așa că activitatea lor zilnică include intervenția în prevenirea, detectarea și stingerea incendiilor, precum și investigarea acestora.

Aceste sarcini sunt îndeplinite în zonele rurale ale regiunii, caracterizate printr-o dispersie geografică enormă. Din acest motiv, este esențial să existe mijloace de comunicare de rezervă și alternative la telefonie care să permită întregului personal implicat în munca zilnică și în situații de urgență să se contacteze instantaneu, cu acoperire adaptată teritoriului.

Acest punct și Centrul de Comunicații au patru stații de control computerizate, dulap de comunicații, server, matrice de comunicații, sisteme radiante exterioare și unități de alimentare neîntreruptibilă. În plus, au cablare structurată și dispozitive de comunicații.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește peste jumătate de milion de euro în Centrul de Comunicații al Corpului Agenților Silvici