Comunitatea Madrid a hotărât până în prezent 29.042 proceduri sau servicii către ucrainean refugiații care au ajuns în regiune din cauza războiului din țara lor după invazia rusă de la sfârșitul lunii februarie. Așa a afirmat ministrul Președinției, Justiției și Internelor, Enrique López, în înfățișarea sa în fața Adunării de la Madrid, unde a explicat diferitele acțiuni pe care Executivul regional le-a întreprins pentru „a răspunde nevoilor umanitare care decurg din această situație. .”

Încă de la început, a subliniat López, „guvernul regional a reacționat în comun, sub președinția lui Isabel Díaz Ayuso, convocând săptămânal un Comitet de criză în care se iau decizii operaționale”. Așa se face că în prezent Biroul de Atenție și Asistență Cetățenilor Ucraineni, situat în Spitalul Public de Asistente Isabel Zendal, a fost frecventat de 8.254 persoane și au fost asistate la telefonul gratuit 900 822 783, un total de 4.197 apeluri.

În plus, și pentru a face este mai ușor pentru Odată ce au obținut NIE -Numărul de identitate al străinului- sau protecție temporară la Centrul de Primire a Refugiaților Pozuelo de Alarcón, pot ajunge la spital pentru a efectua aceste proceduri, există un serviciu de transport public care funcționează în fiecare zi de la 00: 04 a : 04 ore, cu o frecvență de plecare de o oră de la fiecare șef.

Aceste măsuri au servit ca Executivul regional să emită până la data 7.555 documente de asistență medicală pentru acești cetățeni și 6.555 Carduri de transport public gratuite pentru o perioadă limitată.

De asemenea, 1.694 copiii au fost înscriși în școli și institute, în timp ce locurile disponibile în căminele din rețeaua publică a Administrației regionale sunt, la acest timp, practic acoperit la 100%.

În final, ministrul a subliniat în discursul său că „solidaritatea madrilenilor cu poporul ucrainean s-a reflectat în trimiterea a 2.694 paleti incarcati, cu a total de 555 tone de ajutor. Reprezentăm acei cetățeni care și-au dat generozitatea și merită un guvern care să facă la fel”, a remarcat el.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a hotărât cu privire la 042.000 proceduri și servicii pentru refugiații ucraineni în Spitalul Asistenta Publică Isabel Zendal