#Madrid –

Miercuri, Consiliul de Guvern al Comunităţii Madrid a autorizat semnarea a două acorduri de colaborare cu Asociaţia Spaniolă Împotriva Cancerului şi Asociaţia Madrid pentru Lupta Împotriva Bolilor de Rinichi (ALCER-Madrid). Acestea vor servi la dezvoltarea, pe parcursul acestui an, a unor acțiuni de care beneficiază direct două grupuri de pacienți: cei care au nevoie de îngrijiri paliative în stadii avansate de boli oncologice și cei care trebuie să meargă la un spital public pentru a primi tratament de dializă.

Prima dintre ele implică 600.000 de euro de la Serviciul de Sănătate din Madrid (SERMAS) către Asociația Spaniolă împotriva Cancerului, pentru implementarea de acțiuni, în special în situațiile avansate ale bolii, în care este necesară îngrijirea clinică, psihologică și socială. pacient, precum și sprijin și îngrijire pentru familiile acestora.

Cel de-al doilea acord stabilește un ajutor direct către ALCER-Madrid de 216.108 euro pentru coordonarea nevoilor de transport medical neurgent al pacienților hemodializați care primesc tratament în centre dependente de SERMAS.

Comunitatea Madrid are particularități specifice în acest tip de medicamente, atât datorită volumului de persoane care îl primesc, în medie de 3.500 pe lună, cât și datorită numărului de proceduri obligatorii de dializă, care totalizează șase transferuri săptămânale în zile alternative între casa lor și centrul care îi tratează.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid semnează două acorduri de colaborare cu asociații care luptă împotriva cancerului și a bolilor de rinichi