#Madrid –

Comunitatea Madrid începe astăzi sezonul de toamnă al Trenului Căpșunilor, care va dura până pe 12 noiembrie și va prezenta moștenirea mondială a orașului Aranjuez. Ciclul de primăvară s-a încheiat cu un număr record de 7.000 de călători și o ocupare medie de 95%.

Aceasta este o activitate culturală și de agrement unică organizată de Fundația Căilor Ferate Spaniole, care combină posibilitatea de a călători într-un tren istoric format din vagoane din secolul al XIX-lea și de a vă bucura de o zi în această enclavă declarată peisaj cultural al Patrimoniului Mondial de către UNESCO în 2001.

Convoiul părăsește Muzeul Căilor Ferate, la gara Delicias din Capitală, unde un grup de actori îi primește pe călătorii pe care îi însoțesc și pe parcursul călătoriei, recreând istoria și cele mai importante evenimente ale acestui municipiu din sudul regiunii. . Plecarea este la ora 10:00, în timp ce întoarcerea este la ora 18:36, durata estimată a călătoriei fiind de aproximativ o oră.

La itinerariile obișnuite Fresas con Nata, Fresas del Tajo, Fresas Reales, Nata del Tajo, Nata Real și Fresas al Natural, rutele Fresas con Música se adaugă în această toamnă pentru a participa la XXX Festival de Muzică Veche din Aranjuez și Fresas Ciclistas , care vă invită să descoperiți spații de mare valoare ecologică și peisagistică, precum plantațiile și livezile de Arancetana. În plus, călătorii vor primi un bilet de colecție care a fost tipărit folosind o tipografie veche de un secol.

Zilele de circulație a trenurilor vor fi 16, 17, 23, 24 și 30 septembrie și 1, 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28 și 29 octombrie, încheindu-se sezonul pe 11 și 12 noiembrie. Prețurile variază între 25 și 40 de euro pentru adulți și 20 până la 30 pentru copiii de la 1 la 1,40 metri (cei care măsoară mai puțin de un metru călătoresc gratuit dacă nu ocupă loc), în funcție de traseul ales.

Puteți consulta toate informațiile pe site-ul Trenul Căpșunilor sau în aplicația disponibilă pentru telefoanele mobile.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid începe astăzi sezonul de toamnă al Trenului Căpșunilor