Venind din patru țări

Sectiunea de Boli Infecțioase și Medicină Tropicală a Spitalului Fundación Alcorcón, Universitatea Rey Juan Carlos și Grupul de Patologie Importată -GEPI- au organizat și sărbătorit a X-a Conferință privind Actualizarea Medicinei Tropicale și a Sănătății Globale. Activitatea a fost structurată în 10 intervenții ale cât mai mulți experți naționali. Cu aproape 400 participanți din diferite țări, evenimentul a fost apreciat foarte pozitiv.

Aproape de 400 profesioniști din domeniul sănătății din patru țări s-au reunit la X-a Conferință de actualizare privind medicina tropicală și sănătatea globală, desfășurată recent la Spitalul Universitar Fundación Alcorcón.

Conferința este organizată de Secția Boli Infecțioase și Medicină Tropicală a Unității de Medicină Internă a Spitalului Fundației Alcorcón, a Universității Rey Juan Carlos și a Grupului de Patologie Importată -GEPI-.

A fost inaugurat de Dr. Virgilio Castilla, directorul de sănătate al Fundației Alcorcón, Dr. Ã&# 129;ngel Gil, profesor de Medicină Preventivă și Sănătate Publică la URJC, și Dr. María Velasco, șeful Consultației de medicină tropicală a spitalului și director al Conferinței.

Activitatea a fost structurata in interventii ale cat mai multi experti care au abordat diferite aspecte, precum evoluția pandemiei HIV, pandemia de COVID 11, posibila nouă pandemie a virusului maimuței și a ortopoxvirusului, precum și a reflecției despre care va fi următoarea pandemie.

Alte probleme abordate au fost rolul sănătății animale și al mediului în apariția de noi boli, evoluția întrebărilor de sfaturi pentru călători, un discurs despre hiatidoza, relevanța rezistenței Plasmodium la antimalarice și povara leishmaniozei în Spania.

)Participanții au apreciat foarte pozitiv conținutul și desfășurarea unei conferințe care, după ce a susținut zece ediții, s-a consolidat în agenda întâlnirilor naționale de medicină tropicală.

. )

Sursa: Comunitatea Madrid – Aproape 40 participanții la X Conferința de actualizare privind medicina tropicală și sănătatea globală a Spitalului Fundación Alcorcón