#Madrid –

Comunitatea Madrid a îmbunătățit serviciul liniei urbane L1 Arroyomolinos pentru a o transforma de astăzi într-o circulară care va avea două direcții. Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, David Pérez, a participat la prezentarea acestei inițiative cu care „se urmărește să faciliteze deplasarea pe străzi a locuitorilor municipiului într-un mod mai complet”.

L1, care până acum acoperea traseul dintre strada Alicante și bulevardul Unión Europea cu 33 de expediții care circulă de luni până vineri, de la 06:30 la 22:30. De acum intră în funcțiune liniile 1A și 1B, care mențin același orar și număr de rute. În acest fel, va fi asigurat un autobuz în fiecare punct al traseului la fiecare jumătate de oră, pe direcții alternative.

Noile itinerarii au o lungime de 11,5 kilometri, cu 28 de opriri distribuite de-a lungul traseului, iar terminalul este situat pe strada Alicante.

Consorțiul Regional de Transport oferă și servicii în orașul de aproape 34.000 de locuitori cu 6 linii de transport public interurban: 495, Madrid (Príncipe Pío) – Arroyomolinos – Moraleja de Enmedio; 496, Fuenlabrada – Moraleja de Enmedio – Arroyomolinos (Xanadú); 498 Móstoles – Arroyomolinos – Moraleja de Enmedio; 498A, Móstoles (Móstoles – Central) – Arroyomolinos (Snow Park); 499, Mostoles-Arroyomolinos; și N808 Madrid (Príncipe Pío) – Arroyomolinos.

Începând cu 13 ianuarie, Consorțiul Regional de Transport a consolidat linia 495 și a introdus noi orare pe N808. În primul caz, a fost inclusă o nouă expediție în fiecare direcție la ora de vârf dimineața când a fost detectat un grad de ocupare ridicat pe direcția Madrid.

De atunci, N808 are noi programe și mai multe servicii, cu încă o expediție în nopțile de duminică până joi și încă două în zilele de vineri, sâmbătă și în ajunul sărbătorilor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid îmbunătățește linia de autobuz urban Arroyomolinos și o transformă într-o circulară cu două direcții